Anglijos ir Velso meškeriotojams atstovaujanti organizacija „Angling Trust” netruko sureaguoti, kai dėl mažėjančių lašišų ir šlakių išteklių netiesiogiai buvo apkaltinti meškeriotojai ir pasiūlyta dešimčiai metų Velso upėse leisti šias žuvis gaudyti naudojant tik vienšakius kabliukus be užkarpėlių.

Viešame pareiškime „Angling Trust” atstovai teigia, kad tokios priemonės yra drakoniškos ir apskritai reikėtų ne nustatinėti naujas taisykles meškeriotojams, o susirūpinti upių taršos, didėjančios kormoranų populiacijos ir verslinės žvejybos problemomis.

„Angling Trust” vykdyta Velso žvejų klubų narių apklausa parodė, kad įvedus naujas taisykles bus nemažai žmonių, kurie atsisakys lašišų ir šlakių žvejybos ir pasitrauks iš upių ruožus nuomojančių klubų. O tai reikš, kad Velso aplinkos apsaugos agentūras praras pajamų, gaunamų iš parduodamų licencijų.

Tiesa, pasiūlymą uždrausti imti lašišas ir šlakius meškeriotojai vertina palankiai, tačiau taip pat reikalauja, kad žuvų migracijos metu verslininkai turėtų patraukti tinklus toliau nuo upių žiočių ir negalėtų lašišų imti kaip priegaudos.

„Šie pasiūlymai įveda dar daugiau taisyklių reglamentuojančių žvejų veiklą, tačiau nieko neduoda, nes niekaip nesprendžia tikrųjų problemų. Didžiausią žalą lašišų ištekliams daro upių tarša, laukiniai grobuonys, kaip kormoranai ir ūdros, bei kliūtys migracijai, kurias sudaro jūroje gaudantys verslininkai. Velso vyriausybė dešimtmečius nesprendė šių strateginių klausimų, o dabar staiga sugalvojo uždrausti net pačius mažiausius trišakius kabliukus, kokie naudojami šimtmečius. Žvejai jau yra pasipiktinę siūlymais visose upėse leisti plaukioti baidarėmis, o dabar dar ir tai. Akivaizdu, kad mūsų vyriausybei visai nerūpi žvejai mėgėjai ir šimtai milijonų svarų sterlingų, kuriuos jie sukuria ekonomikai”, - „Angling Trust” pranešime spaudai teigia vienas šios organizacijos vadovų Marko Lloydas.