Lydekas jauku į žūklavietę viliojantys britai teigia, kad itin gerų rezultatų duoda ilgalaikis jaukinimas. Pasak jų, stambios lydekos visai netrokšta vaikytis gyvybingo grobio, nes tam eikvoja per daug energijos. Bet jei jos kurioje nors vietoje nuolat randa negyvo ir lengvai pasiekiamo grobio, įpranta tokioje vietoje lankytis nuolat.

Koks jaukas naudojamas lydekoms? Kartais tiesiog žūklavietėje pribarstoma negyvų žuvų ar jų gabaliukų. Bet, žvejų teigimu, dar geresnių rezultatų duoda specialios receptūros jaukas, kurio nesunku pasigaminti namuose.

Tagi, pirmiausia imamas geras puslitris vandens, kuriame išmaišomi du sriubiniai šaukštai lašišų aliejaus, kurio galima įsigyti visose gyvūnų prekių parduotuvėse.

Gautu skysčiu sudrėkinamas bet koks nebrangus karpinėms žuvims skirtas jaukas. Jo paskirtis – suklijuoti visus jauko ingredientus ir į žūklavietę privilioti smulkias žuvis, kurios besimaitindamos atkreiptų lydekų dėmesį.

Į indą su jauku suberiama skardinė šakute smulkintų konservuotų sardinių, papildomai galima berti žuvies ar moliuskų skonio ir kvapo granulių. Jų kvapas po vandeniu sklinda toli ir žuvis privilioja iš didesnių atstumų.

Iš gautos jauko masės formuojami rutuliai ir ranka ar laidyne metami į žūklavietę. Britai teigia, kad toks jaukas tikrai veikia ir padeda sugauti daugiau ir didesnių lydekų. O ką manote jūs?