Taigi, tais laikais, kai ant ledo dar niekas nesinešdavo echoloto, apie stintų žūklę šitaip beveik visi ir galvojo. Tačiau kartais nutikdavo toks keistas dalykas – koks nors žvejys išsitraukdavo balalaiką ir žaisdamas su avižėle imdavo stintų pagauti. Tuo metu kiti tradicines stintines sistemas mirkantys žvejai nesulaukdavo nė kibimo.

Pradėjus naudoti echolotus paaiškėjo, kad po ledu plaukioja žuvų būriai, tačiau tai dar nebūtinai reiškia, kad bus kibimas. Su tokia situacija itin dažnai meškeriotojai ant Kuršių marių ledo susidurdavo ir šiemet.

O pasirodžius povandeninio filmavimo kameroms tapo įmanoma pasižiūrėti, ką gi tos stintos veikia, kai nekimba. Štai vienas rusų meškeriotojų nufilmuotas vaizdelis, kuriame matyti kaip stintos priplaukia prie sistemėlės kabliukų, retkarčiais bando ragauti masalus, tačiau normaliai jų negriebia.

Ką tokiu atveju daryti? Ogi gaudyti viena ar daugiausia dviem avižėlėmis. Tai daug subtilesnis žūklės būdas, kuris prasto kibimo dienomis vis tiek įkalbėti vieną kitą žuvį. Žinoma, jei stintos kimba gerai, žaisti neverta – reikia imti sistemėles ir tiesiog traukti agurkais kvepiančias žuveles.