Visoje planetoje yra daugybė stintų rūšių, gyvenančių tiek gėluose, tiek sūriuose jūrų vandenyse. Ir beveik visos jos nepasižymi ypatingų dydžiu. Iki 25-30 centimetrų galinti užaugti mūsiškė didstintė jau yra viena didesnių savo genties atstovių.

Bet štai prie Islandijos krantų plaukioja didžiosios sidabrinės stintos, kurios ilgiu gali prilygti normalaus dydžio šlakiui ir pasiekti net 70 centimetrų ilgį. Tiesa, tokį įspūdingą dydį pasiekia reti rūšies individai, dažniausiai pasitaiko apie 40 centimetrų ilgio didžiosios sidabrinės stintos.

Kaip ir visos kitos stintų rūšys, taip ir didžiosios sidabrinės stintos yra svarbus komercinės žvejybos objektais. Deja, mėgėjiškos žūklės įrankiais šios žuvys negaudomos, nes tai padaryti būtų labai sudėtinga.

Didžiosios sidabrinės stintos gyvena dideliuose gyliuose, kurie siekia 150-250 metrų, bet gali nusileisti ir į didesnę nei kilometro gelmę. Tokiuose pat gyliuose šios žuvys ir neršia, tad meškeriotojams yra beveik nepasiekiamos.

Jaunos didžiosios sidabrinės stintos maitinasi planktonu ir smulkiais vėžiagyviais, o suaugę individai nevengia paskanauti ir kitų žuvų mailiumi.