Musės lervos

Tai absoliuti kuojų žūklės klasika – masalas, kuris veikia visais metų laikais ir praktiškai visuose vandens telkiniuose. Beje, visuomet verta paeksperimentuoti su įvairiomis spalvomis dažytomis lervomis, kurios kartais suveikia daug geriau nei natūralios. Ir, žinoma, nepamirškite musės lervų dėti ir į jauką.

Balta duona

Ypač populiarus masalas tarp ankstyvą pavasarį upėse kuojas gaudančių meškeriotojų. Tačiau šis masalas ypatingai gerai veikia ir vasarą. Didžiausias šviesios duonos ar batono privalumas yra tas, kad tinkamai sureguliavus sistemėles šį masalą žuvims srovėje galima pateikti labai natūraliai. Be to, duona puikiai sugeria įvairius kvapus, tad atsiveria platūs eksperimentų su įvairiais atraktoriais horizontai.

Musės lervų kokonai

Didelių kuojų labai mėgstamas masalas. Kokonai pasižymi tuo, kad skęsta itin lėtai, todėl tokį masalą galima žuvims pasiūlyti ne tik prie dugno, bet ir pateikti jį taip, kad žuvims nekiltų jokių įtarimų. Kokonus galima ant kabliuko miksuoti su pačiomis lervomis ir tokiu būdu pasiekti, kad masalas būtų kiek pakilęs virš dugno.

Kanapių sėklos

Turbūt nerasite kuojoms skirto gamyklinio jauko, kuriame nebūtų smulkintų kanapių sėklų. Jau seniai žinoma, kad kanapės kuojas, o ir kitas karpines žuvis, tiesiog varo iš proto. Tačiau kanapių sėklomis galima ne tik jaukinti. Ant itin plonos vielos kabliuko užvertos kelios šutintos kanapių sėklos – vienas geriausių masalų kuojoms.