Naktiniai sliekai

Stambūs šapalai mėgsta stambius kąsnius, o naktinis sliekas būtent toks ir yra. Be to, naktinis sliekas – labai kaloringas, o nerštui besiruošiantys šapalai nori pavalgyti sočiai. Visgi esminis argumentas, kodėl verta ant kabliuko verti naktinį slieką, yra tas, kad toks masalas žuvims yra labai natūralus. Pavasarį upių vanduo dažniausiai būna aukštas, srovė plauna pakrantės žemes, o kartu su jomis į vandenį patenka ir sliekai.

Taip, šapalams patinka sūris. Nemažai meškeriotojų tai žino, tačiau sūrį kaip masalą dažniausiai naudoja vasarą. Visgi šis masalas puikiai tinka ir anksti pavasarį. Beje, sūrį galima pagardinti įvairiais kvapais. Štai britų meškeriotojai teigia, jog pavasarį šapalus labai gerai vilioja česnakais arba tunu dvelkiantys sūriai. Sūriu taip pat ir jaukinama jo gabaliukus vis metant į žūklavietę ir leidžiant juos nešti srovei.

Krevetės

Virtas krevetes meškeriotojai dažniausiai naudoja Baltijos jūroje gaudydami plekšnes ar vėjažuves. Vienas kitas šias jūros gėrybes bando siūlyti lynams ar stambiems ešeriams. Tačiau krevetės puikiai vilioja ir šapalus. Krevečių naudai byloja tai, kad jos yra skanios, turi stiprų kvapą, gerai laikosi ant kabliuko ir dėl savo spalvos yra gerai žuvims matomos net drumstame pavasarinės upės vandenyje. Beje, jei ketinate ant kabliuko verti krevetę, patariama ją iš lukšto išgliaudyti ne namuose, o prie vandens. Tuomet krevetė bus aromatingesnė ir labiau vilios šapalus.