Mažasis jūrų angelas
Mažasis jūrų angelasKaribų jūros gyventojas. Šios žuvys turi geltoną ir juodą kūną ir blyškią ypač gražią burną. Dažniausiai mažieji jūrų angelai gyvena koralų arba jūros uolų sistemose ir maitinasi jūros dumbliais.

Mažasis jūrų angelas

Paprastasis jūrų angelas

Paprastasis jūrų angelas – pati spalvingiausia šios rūšies žuvelė, plaukiojanti Indo – Ramiajame vandenyne. Šių žuvų veidas ryškiai mėlynas (tai liudija angliškas jų pavadinimas – bluefaced angelfish). Paprastieji jūrų angelai paprastai išgyvena iki 10 metų ir minta krevetėmis, jūrų dumbliais bei kalmarais.
Paprastasis jūrų angelas

Kardinolas
Kardinolai yra vienos ramiausių akvariumų žuvelių, natūraliai gyvenančių Indonezijos vandenyse. Kardinolai ypač maži, dažniausiai iki 8 cm ilgio. Jų kūnas margintas juoda ir balta spalvomis. Dažniausiai šios žuvys minta planktonu.

Kardinolas

Jūrų klounai
Jūrų klounai – vienos spalvingiausių žuvų visame pasaulyje, randamos beveik visuose koraliniuose rifuose. Iš viso pasaulyje yra maždaug 28 skirtingos jūrų klounų rūšys. Jūrų klounai gimsta būdami patinėliais, o augdami tampa patelėmis. Jie ypač pastebimi vandenyje dėl savo ryškiai oranžinės spalvos, tačiau gali daryti ypač staigius judesius.

Jūrų klounas

Mandarinukė
Ypač spalvingos ir patrauklios mandarinukės gyvena Indo – Ramiajame vandenyne. Jų kūnas dažniausiai būna mėlynai žalios spalvos, pramaišiui su oranžinėmis linijomis. Šios žuvys gyvena lagūnose ir koraliniuose rifuose ir yra laikomos vienomis gražiausių akvariuminių žuvelių.

Mandarinukė