Žinoma, jei stintų paprasčiausiai nėra, nepadės niekas. Bet dažnai būna, kad echolotas rodo, jog šių žuvelių po ledu tiršta, o kibimo kaip nėra, taip nėra. Vis dėlto ir tokie atvejai nėra beviltiški, jei žvejai ima mąstyti nestandartiškai ir pradeda žvejoti kitaip nei yra įpratę.

Tad štai keli portalo KABLYS.lt patarimai, kurie net ir didžiausio nekibimo dienomis padės sugauti daugiau stintų už kitus žvejus.

Ploninkite valus

Stintų žūklės sistemėlėms dažniausiai naudojami gana stori valai. Plonas valas labiau painiojasi ir dažniau trūksta, be to, dažnai ir stintoms visiškai nerūpi ant kokio diametro gijos surišti kabliukai. Tačiau blogo kibimo dienomis valo storis gali būti lemiamas. Plono valo pavadėlius povandeninės srovės judina daug natūraliau, jie plazda gražiau, tad ir stintoms masalas pasidaro patrauklesnis.

Vietoj stintinės meškerėlės - „balalaika”

Ne vieną kartą ir ne vienam meškeriotojui jau pasitvirtino taisyklė, kad stintų nekibos dienomis geresnių rezultatų atneša ne tradicinės stintinės kabliukų girliandos su blizgute ar svareliu apačioje, o žūklei ežeruose naudojamos žieminės meškerėlės „balalaikos” su viena arba dviem avižėlėmis. Kai stintos kimba gerai, „balalaika” taip pat puikiai tinka, bet gaudymas ja mažiau produktyvus dėl mažesnio kabliukų skaičiaus. Bet kai stintos nekimba, kartais būtent žaidimas viena avižėle jas priverčia griebti masalą.

Netingėkite nuolat keisti masalus

Kaip masalas stintoms dažniausiai naudojami žvejų „porcijomis” vadinami maži tos pačios stintos ar kitos žuvies gabalėliai. Deja, ilgiau juos palaikius po vandeniu srovės išplauna ir skonį, ir kvapą. Taip nespėja nutikti, kai stintos kimba gerai. Kai stintos nelabai kimba, masalus vis tiek reikia keisti labai dažnai. Kuo šviežesnis žuvienos gabaliukas bus ant jūsų kabliuko, tuo didesnė tikimybė, kad jį pačiups stinta.