Didžiosios Britanijos meškeriotojus vienijanti organizacija „Angling Trust” pasveikino už gamtos apsaugą atsakingą vyriausybinę Velso įstaigą „Natural Resources Wales„, kuri neapibrėžtam laikui atidėjo sprendimą uždrausti imti visas sugautas lašišas. Kiek anksčiau buvo planuojama, kad toks draudimas visose Velso upėse įsigalios nuo 2018 metų.

Meškeriotojų atstovai teigia, kad draudimas imti sugautas lašišas visai nereikalingas. Esą daug geriau šį reikalą palikti pačių meškeriotojų savireguliacijai. O ji jau dabar yra tokio lygio, jog praktiškai visos sužvejotos karališkosios žuvys grįžta atgal į upę.

„Anglingt Trust” kartu ragina žvejus bei meškeriotojų klubus ateinantį sezoną įrodyti, jog jų žūklės etika yra pasiekusi tikrai aukštą lygį, ir visas lašišas paleisti, nors dabartiniai įstaymai to ir nereikalauja.

Tuo pačiu meškeriotojus vienijančios organizacijos atstovai pridūrė, jog darys spaudimą, kad būtų kovojama su realiomis priežastimis, lemiančiomis lašišų bei šlakių populiacijos mažėjimą, - hidroenergetika, brakonieriavimu, pramonine tarša bei ant upių kylančiais ir žuvų migracijai trukdančiais statiniais.