Vasario 1-ąją visoje Europos Sąjungoje įsigaliojo draudimas vilkešerius gaudantiems žvejams verslininkams. Vasarį ir kovą šios žuvys neršia, todėl yra labai pažeidžiamos, o mokslininkai sako, kad vilkešių ištekliams yra iškilęs rimtas pavojus. Skaičiuojama, kad Šiaurės Europos vandenyse vilkešerių neršto efektyvumas nuo 2010 metų sumažėjo net dviem trečdaliais.

Visgi nepaisant draudimo visą vasarį į „Angling Trust” plūdo pranešimai apie restoranuose ir parduotuvėse parduodamus šviežius vilkešerius. Tai reiškia, kad šios žuvys buvo sužvejotos ir parduotos nelegaliai.

Dėlto „Angling Trust” parašė viešą laišką Didžiosios Britanijos svetingumo asociacijai ir paragino jos narius vasario ir kovo mėnesiais, kol galioja draudimas, nepirkti vilkešerių ir išbraukti juos iš asortimento.

„Mes suprantame, kad parduotuvės ir restoranai gali nežinoti apie galiojantį draudimą, todėl norime informuoti, kad prekiadami vilkešeriais jie skatina nelegalią žvejybą. Maitinimo pramonė šiuo metu turėtų išbraukti vilkešerius iš savo meniu. Tai tikrai padėtų šių žuvų ištekliams”, - sakė už jūrinę žūklę atsakingas „Angling Trust” vadovas Davidas Mitchellas.