Gavę informacijos apie tai, kad prie Senųjų Bajorų kaimo, esančio Ignalinos rajone, Žeimenio ežere, mirksta tinklai, aplinkosaugininkai nusprendė surengti pasalą. Nuo 3 val. ryto pareigūnai stebėjo tinklų pastatymo vietą. Nutarta pažeidėjus sulaikyti ant vandens, nes nebuvo žinoma, kur jie išsilaipins ir ar nebus toje vietoje palikta „apsauga“.

Laukti prireikė gana ilgai, tik apie 6 valandą ryto pasirodė „tinklininkai“. Tuo metu ežere jau žvejojo nemažas būrys žvejų mėgėjų, bet tai brakonierių nesustabdė. Vyrai mikliai traukė tinklus į valtį. Jiems priartėjus prie inspektorių valties, šie buvo sulaikyti.

Vienas iš pažeidėjų dar spėjo išmesti į ežerą maišą su žuvimis (kaip paaiškėjo vėliau, šis asmuo jau ne vieną kartą baustas už neteisėtą žvejybą). Gyvos žuvys nuplaukė į gelmę, o už likusias, padarius žalą aplinkai, pažeidėjams teks sumokėti.

Brakonieriams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, paimti 6 statomi tinklaičiai, medinė valtis. Už aplinkai padarytą žalą bus pateiktas ieškinys.