Prieš savaitę spustelėjęs šaltukas brakonieriams sukėlė nepatogumų – pastatyti tinklai atsidūrė po plonu ledu, todėl patekti prie jų buvo neįmanoma nei valtimi, nei pėsčiomis. Pastarosiomis dienomis, atšilus orams ir susilpnėjus ledui, minėti asmenys nusprendė tinklus ištraukti.

Dieną pažeidėjai pasiruošė dvi valtis, o jau sutemus, laužydami ledą, pajudėjo link vietos, kur buvo pastatyti tinklai. Ištraukę tinklus su laimikiu, valtis asmenys perstatė į kitą vietą, kur įteka upė ir ledo dangos kol kas nėra.

Namo laimikį ir neteisėtus tinklinius įrankius gabenančius brakonierius sulaikė Aplinkos apsaugos pareigūnai. Visi pažeidėjų veiksmai buvo fiksuojami vaizdo stebėjimo kameromis. Taip pat panaudotos termovizinės kameros, kurios tamsiu paros metu ar esant lengvam rūkui sudaro galimybes stebėti šilumą skleidžiančius objektus.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad vienas iš piliečių vienu statomu tinklu buvo sugavęs 2 lydekas, 1 karšį, 7 kg kuojų ir 5 kg ešerių. Kita valtimi plaukę du jo bendrininkai sugavo dar 2 lydekas ir 1 raudę.

Visiems trims brakonieriams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal administracinių nusižengimų kodekso 291 str. 4 d., jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat paimtos abi neteisėtoje žvejyboje naudotos medinės irklinės valtys, tinklai ir sugautos žuvys. Be to, už neteisėtai sugautas žuvis teks atlyginti gamtai padarytą žalą.