Skambinę piliečiai nenurodė tikslios tinklų pastatymo vietos, todėl turėdami jau iš anksčiau gautos informacijos apie asmenis, šiame kaime užsiimančius neteisėta žvejyba, Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai ryte apsilankė pas vieną įtariamą pilietį kieme.

Nuojauta pasitvirtino ir ant priekabos buvo surastas bedžiūstantis statomas tinklas. Atsiradus kiemo savininkui ir patikrinus kieme stovintį lengvąjį automobilį, jame dar buvo rastas minėto piliečio sūnui priklausantis draudžiamas mėgėjų žvejybos įrankis.

Pilietis ne iš karto prisipažino statęs statomą tinklą ir tik priremtas neginčijamų įrodymų prisipažino statęs tinklą, bet kito bendrininko neišdavė. Piliečio sūnui taip pat teks atsakyti už automobilyje saugomą draudžiamą įrankį. Piliečiui už žvejybą draudžiamais žvejybos įrankiais bei būdais Administracinių nusižengimų kodeksas numato atsakomybę nuo 120 iki 300 Eur, o už laikymą ne mėgėjų žvejybos įrankius užtraukia baudą nuo 60 iki 200 Eurų.

Dėkojame nepakantiems brakonieriavimui kaimo gyventojams už suteiktą informaciją ir toliau prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 apie pastebėtus brakonieriavimo atvejus.