Reido metu, naktį, aplinkosaugininkai tikrino Sruojos upės pakrantes. Upėje, ties Pasruojės kaimu, pareigūnai aptiko tinklą ir surengė pasalą. Ryte buvo sulaikytas tinklų atėjęs patikrinti vietos gyventojas, aplinkosaugininkų sulaikomas jau ne vieną kartą. Dviem statomais tinklais žvejojęs vyras buvo sugavęs vieną karšį. Jam surašytas protokolas ir gresia bauda iki 300 eurų. Be to, brakonieriui teks atlyginti gamtai padarytą žalą ir už sugautą karšį sumokėti dar 60 eurų.

Tęsdami reidą aplinkosaugininkai patikrino Džiugo medžiotojų būrelio medžioklės plotus prie Sruojos upės. Miške aplinkosaugininkai pastebėjo vyrą, kuris su pagaliu daužė į kilpą įkliuvusiam barsukui per galvą. Vyras buvo sulaikytas. Kaip paaiškėjo, šis asmuo buvo tikras miško ir upės siaubūnas. Priremtas aplinkosaugininkų, brakonierius parodė upėje panardintus spąstus bebrams, uždrausto dydžio bučiuką žuvims gaudyti ir 14 įvairiai užmaskuotų kilpų. Tiesa, šias vyras bandė nuslėpti, prie kiekvienos sakydamas, kad tai paskutinė, tačiau inspektoriai rasdavo vėl ir vėl.

Pagal paliktus pėdsakus ant medžių ir kilpų, galima tik spėlioti, kaip ilgai siautėjo šis brakonierius ir kiek žalos gamtai jis galėjo pridaryti. Pats brakonierius atkakliai gynėsi čia negyvenantis ir tik trumpam atvažiavęs į svečius pas brolį, kuris netoliese turi sodybą.

Aplinkosaugininkai konfiskavo visą nelegalių medžioklės ir žūklės įrankių kolekciją

Dėl šios priežasties aplinkosaugininkai aplankė ir sodybą, nuojauta jų neapgavo. Be miške rasto gausaus brakonierių arsenalo, sodyboje buvo aptiktas dar ir žvejybinis tinklas. Atsakomybė už jį teks sodybos šeimininkui. Jam surašytas protokolas už draudžiamų žvejybos įrankių laikymą ir gresia bauda iki 200 eurų.

Aplinkosaugininkai konfiskavo visą nelegalių medžioklės ir žūklės įrankių kolekciją

O štai šiurkščiai pažeidusio medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisykles jo brolio laukia daug rimtesni nemalonumai. Jam teks atsakyti ir už neteisėta medžioklę, ir žvejybą. Baudų suma gali siekti daugiau kaip 2000 eurų. Be to, vyrui teks atlyginti ir daugiau kaip 1000 eurų žalą padarytą gamtai.