Į pranešimą sureagavę policininkai sustabdė nuo tvenkinio nuvažiuojantį automobilį, tačiau, užsirašę jame sėdinčių asmenų duomenis, leido jiems tęsti kelionę, nes nebuvo nustatyti jokie Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Nepaisant to, į įvykio vietą atvykę ir tą patį automobilį sustabdę Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai rado jame pagautus 9 plačiažnyplius vėžius, kuriuos draudžiama gaudyti nuo liepos 26 d., bei dėžutes laimikiui susidėti ir masalą vėžiams gaudyti. Be to, nuvykus prie tvenkinio iš jo buvo ištraukti 2 statomi tinklai bei 25 bučiai vėžiams gaudyti, į kuriuos jau buvo patekę 39 plačiažnypliai vėžiai.

Sulaikyti asmenys tikino, kad tai ne jų darbas, tačiau juos išdavė automobilyje rastas masalas vėžiams gaudyti, kuris atitiko bučiuose naudotą masalą. Taip pat paaiškėjo, kad vienas iš sulaikytų asmenų anksčiau ne kartą baustas už brakonieriavimą.

Trims pažeidėjams surašyti administracinių nusižengimų protokolai, jiems gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų bauda, paimta neteisėtai veiklai naudota guminė pripučiama valtis, tinklai bei bučiai vėžiams gaudyti.

Visi gyvybingi vėžiai ir kelios į tinklus patekusios žuvys buvo paleistos atgal į tą patį tvenkinį.

AAD dėkoja apie galimą pažeidimą pranešusiam asmeniui ir policijos pareigūnams, kurie pasiliko įvykio vietoje bei padėjo užtikrinti viešąją tvarką, bei primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 2732995.