Už šiuos pažeidimus asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su minėtų pažeidimo padarymo įrankių ir valties konfiskavimu. Taip pat asmenys turės atlyginti aplinkai padarytą 580 eurų žalą.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) primena, kad nuo šių metų lapkričio 5 dienos įsigaliojo Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pakeitimas, pagal kurį numatyta, kad vienu metu galima naudoti ne daugiau kaip 5 bučiukus ar samtelius vėžiams gaudyti ir 4 kitus mėgėjų žvejybos įrankius, o iš jų ne daugiau kaip 2 (Kuršių mariose – 3) įrankius, kuriais žvejojama masalui naudojant žuvelę ar jos gabalėlį.

Taip pat Ignalinos rajone šią savaite nustatytas ir dar vienas mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimas – asmens kieme buvo rasti 4 statomieji tinklai. Šiam pažeidėjui gresia bauda nuo 60 iki 200 eurų kartu su draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių konfiskavimu. Kaip paaiškėjo, asmuo aplinkosaugininkams gerai žinomas, nes anksčiau buvo baustas už žvejybą draudžiamais įrankiais. Šis pažeidėjas nustatytas po to, kai buvo gautas pranešimas apie aplinkosaugos pažeidimus.

Apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 2732995.