Iš viso per atliktus reidus patikrinta 119 žvejų ir surašyta 11 nutarimų už žvejybą be leidimo. AAD primena, kad Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimas, žvejojant be nustatytos formos žvejo mėgėjo bilieto, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 10 iki 60 eurų.

Keturiems pažeidėjams taip pat pateikta atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą. Masčio ežere su leidimu žvejojusiam asmeniui teks atlyginti 120 eurų žalą už sugautą žuvies viršsvorį, nes asmuo iš viso buvo sugavęs 6,3 kg karšių, kai leidžiamas sugauti žuvų kiekis yra 5 kg. Rėkyvos karjere be leidimo žvejojusiam asmeniui, sugavusiam lydeką, kurios ilgis 41 cm, reikės atlyginti 145 eurų žalą, nes be žvejo mėgėjo kortelių mažesnes nei 45 cm lydekas gaudyti draudžiama. Dar du asmenys, taip pat žvejoję be leidimų, turės susimokėti kiek daugiau nei 60 eurų už Pakapės tvenkinyje sugautus karšį ir 2 raudes. Iš šių dviejų pažeidėjų taip pat konfiskuoti ir 3 žvejybos įrankiai (meškerės). Bendra žuvų ištekliams padarytos žalos suma siekia beveik 326 eurus.

Brakonieriaus sugauta lydeka

Taip pat pareigūnai surašė 6 nutarimus už pakrantės apsaugos juostos pažeidimus. Du asmenys bausti už pakrantės apsaugos juostose arčiau kaip 25 metrai iki vandens telkinio kranto pastatytas motorines transporto priemones, o dar 4 už neteisėtą važiavimą per žolinę dangą. Už per arti pastatytus automobilius asmenims gresia įspėjimai arba baudos nuo 30 iki 140 eurų, o už neteisėtas važiavimą per žolinę dangą, miško paklotę ar vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų.

Aplinkos apsaugos inspektorius

Pagaliau, Pakapės medžiotojų būrelio medžioklės plotų vienete bilietą turinčiam, bet jo į medžioklę nepasiėmusiam asmeniui taip pat skirtas įspėjimas.

AAD ragina piliečius elgtis atsakingai bei primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui telefonu 8 (5) 2732995.