Už padarytą pažeidimą asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių – 4 statomųjų tinklų – konfiskavimu. Taip pat pažeidėjams reikės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą už sugautus 8 plakius, 3 ešerius, 4 kuojas ir 3 raudes, kuri sudaro beveik 34 eurus. Kaip vėliau paaiškėjo, asmenys anksčiau bausti už žvejybą draudžiamais žvejybos įrankiais.

Pažeidėjai sulaikyti po to, kai rugpjūčio 29 d. buvo gautas pranešimas apie minėtame ežere pastebėtą tinklą. Į įvykio vietą atvykę aplinkos apsaugos pareigūnai rado vandenyje pastatytą tinklą, tačiau neištraukę jo iš vandens nusprendė palaukti pažeidėjų. Netrukus pakrantėje pasirodė du asmenys, kurie nuo kranto virve išsitraukė du surištus tinklus, o paėję pakrante tokiu pat būdu išsitraukė dar du tinklus.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) dėkoja apie pažeidimą pranešusiems piliečiams ir primena, kad vandens telkinyje pastebėjus nepažymėtus, draudžiamus žvejybos įrankius, neišimant jų iš vandens, reikia apie tai pranešti aplinkosaugininkams. Tai galima padaryti skambinant skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.