Stambiausias lydekų laimikis rastas Ukmergės rajone vasario 8 dieną, kai aplinkos apsaugos pareigūnai, tikrindami gautą informaciją apie neteisėtą lydekų gaudymą ir prekybą draudžiamu metu sugautomis žuvimis, organizavo reidą Ukmergės rajone Šventupio kaime.

Keletą valandų praleidę pasaloje, aplinkosaugos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais sulaikė asmenį, kuris, žvejodamas draudžiamu būdu ir draudžiamu metu, buvo sugavęs 14 lydekų. Už sugautas lydekas reikės atlyginti 2030 eurų žalą žuvų ištekliams.

Vasario 14 d. Alytaus regiono aplinkosaugininkai sulaikė Veisiejų ežere draudžiamu būdu žvejojusį žveją mėgėją. Jis buvo sugavęs 1 lydeką. Už tai reikės atlyginti 145 eurų žalą žuvų ištekliams.

Trečiasis lydekas sugavęs asmuo sulaikytas vasario 28 d. ant Telšių rajone esančio Biržulio ežero ledo. Pažeidėjas draudžiamu būdu buvo sugavęs 4 lydekas. Už šias žuvis reikės atlyginti 580 eurų žalą žuvų ištekliams.

Visi šie pažeidėjai žvejojo tuo pačiu draudžiamu būdu – masalui naudodami žuvelę. Žvejyba žuvele draudžiama nuo sausio 1 dienos iki balandžio 20 dienos.

Visiems minėtiems pažeidėjams taip pat gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo įrankių konfiskavimu.

Per pirmąjį akcijos mėnesį aplinkosaugos pareigūnai organizavo 224 reidus ir patikrino 2775 žvejus mėgėjus. Iš viso buvo nustatyti 144 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai, iš jų – 31 šiurkštus. Taip pat konfiskuoti 128 mėgėjų žvejybos įrankiai.