Iš pradžių, į pranešime nurodytą vietą atvykę aplinkos apsaugos pareigūnai kartu su neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi tinklų tvenkinyje neberado. Tiesa, pranešimas apie pastebėtus tinklus gautas praėjus maždaug trims valandoms nuo to laiko, kai jie buvo pastebėti. Tačiau, kad tinklai vandenyje vis dėlto buvo išdavė sekliame vandenyje palikta vandens augalijos suniokota brydė.

Nepaisant nepasitvirtinusio pranešimo, aplinkos apsaugos specialistai nusprendė valtimi apiplaukti Beičių tvenkinį. Būtent per šį patikrinimą rasti 2 venteriai, kuriuose buvo įsipainioję 8 lynai. Visos žuvys vis dar buvo gyvybingos, todėl buvo paleistos atgal į vandenį.

Aplinkos apsaugos pareigūnai primena, kad žvejojantiems su draudžiamais žvejybos įrankiais gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su nusižengimo padarymo įrankių konfiskavimu. Taip pat kiekvieną kartą už pagautas žuvis skaičiuojama žuvų ištekliams padaryta žala.

AAD dėkoja pilietiškam žvejui mėgėjui, kuris apie pastebėtus tinklus informavo specialistus, bei ragina gyventojus ir toliau apie pastebėtus žvejybos taisyklių pažeidimus nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 2732995.