Už povandeninę žūklę, kuri visuose valstybiniuose vandens telkiniuose, išskyrus limituotos žvejybos vandens telkinius, yra draudžiama, 2 asmenims gresia nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu. Taip pat asmenys turės atlyginti gamtai padarytą žalą už 3 lydekas, karšį ir ešerį, kuri siekia beveik 500 eurų.

Informacija apie galimai nelegalią povandeninę žūklę su šautuvais Sartų ežere vykdančius asmenis gauta šeštadienį apie 21 val. 40 min. Įvertinus, kad budintis aplinkos apsaugos pareigūnų ekipažas gali nespėti laiku atvykti į nurodytą vietą, į pagalbą pakviesti policijos pareigūnai.

Atvykęs policijos pareigūnų ekipažas sulaikė į krantą išlipusius asmenis, kurie, kaip paaiškėjo, turėjo du povandeninės žūklės šautuvus. Į vietą atvykus aplinkos apsaugos pareigūnams, pažeidėjai savo kaltę pripažino.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos taip pat primena, kad žvejybos plotų naudotojai, turintys išduotus leidimus naudoti žūklės plotą tam tikrame vandens telkinyje, juose gali leisti povandeninę žūklę, jei valstybiniai vandens telkiniai nepatenka į Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais patvirtintuose valstybinių parkų ir jų zonų ribų planuose nustatytas rekreacinio funkcinio prioriteto zonas. Tačiau tai prieš tai turi būti įrašyta į mėgėjų žvejybos leidimų sąlygas.