Praėjusių metų paskutinę dieną Kelmės rajone sulaikyti trys asmenys, žvejoję Dubysos upėje. Šioje upėje žvejyba draudžiama nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. Vienas iš žvejų mėgėjų buvo sugavęs septyniolika mažesnių, nei leidžiama sugautu, šapalų ir viršijo leidžiamą sugauti penkių vienetų limitą.

Žvejys šapalus laikė tuščiame kibire, todėl patikrinimo metu žuvys buvo nebegyvos. Visiems trims pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat buvo konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės. Už neteisėtai sugautas žuvis žvejui teks atlyginti 1020 eurų žalą, padarytą žuvų ištekliams.

Brakonierių laimikis

Sausio 13 d. vykdyto reido metu Šiaulių rajone ir Kelmės rajone sulaikyti du asmenys, žvejoję Pakarčiūnų karjere ir Pašiaušės I tvenkinyje. Pažeidėjai žvejojo draudžiamu būdu, masalui naudojo žuvelę, nors nuo sausio 1 dienos iki balandžio 20 dienos ja žvejoti draudžiama.

Kelmės rajone Pašiaušės I tvenkinyje neteisėtai žvejojęs vyras, pamatęs aplinkos apsaugos inspektorius, spruko, bet po neilgai trukusių gaudynių buvo sulaikytas. Abiem pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems taip pat gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų ir pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Žvejybos metu žuvies sugauti pažeidėjai nespėjo, todėl žala žuvų ištekliams skaičiuojama nebuvo.

Per sausio 20 d. Radviliškio rajone vykusį reidą sulaikytas žvejys, Šušvės upėje sugavęs trylika neleidžiamo dydžio šapalų ir viršijo leidžiamą jų kiekį. Sugavus draudžiamo dydžio ar tuo metu apskritai draudžiamas gaudyti žuvis, žvejys mėgėjas privalo nedelsdamas paleisti jas atgal į tą pati vandens telkinį. Vienuolika šapalų reido metu vis dar buvo gyvi, todėl jie buvo paleisti atgal į Šušvės upę. Du iš jų žuvo, todėl už juos teks sumokėti 120 eurų žalą, padarytą žuvų ištekliams. Minėtam žvejui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės. Jam bus paskirta administracinė bauda, kuri gali siekti iki 60 eurų.

Brakonierių laimikis

Sausio 22 d., vykdant žvejų kontrolę Joniškio rajone esančiame Skaisgirio karjere, sulaikyti trys asmenys, žvejoję masalui naudodami žuvelę. Jie buvo pastatę dvylika vėliavėlių. Žvejai mėgėjai teisinosi, kad žvejoja žuvies gabalėliais, bet žuvelėms buvo perpjauti tik pilvai ar nulupta dalis žvynų. Draudžiamu žvejybos būdu vienas iš žvejų buvo sugavęs vieną lydeką, už kurią teks sumokėti 145 eurų žalą, padarytą žuvų ištekliams. Visiems trims pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Pagaliau, sausio 24 d. vykdyto reido metu Šiaulių rajone sulaikyti du asmenys, žvejoję Kuršėnų karjeruose. Pažeidėjai žvejojo draudžiamu būdu, masalui naudojo žuvelę. Kaip ir minėta, žvejyba žuvele šiuo metu yra draudžiama. Kadangi draudžiamu žvejybos būdu vienas iš žvejų buvo sugavęs lydeką, jam taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą. Abiem vyrams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems gresia tos pačios baudos nuo 120 iki 300 eurų.