Pareigūnų vykdyto reido metu, netoli įvykio vietos, pastebėtas įtartinas automobilis. Vėliau užfiksuota, kad juo buvo apvažiuotos nerštavietės apylinkės ir patikrintos tos vietos, kuriose pareigūnai per reidus įprastai palieka savo transporto priemones. Inspektoriams tęsiant automobilio stebėjimą, nustatyta, kad vienas asmuo iš automobilio išlipo netoli Pikčiūnų kaimo esančios sankryžos, kaip manoma, stebėjimui, o kitas – prie upės.

Toliau sekdami padėtį prie upės, apie 22 val., pareigūnai užfiksavo neteisėtai žeberklu lašišą sužvejojusį asmenį. Brakonierius buvo sulaikytas pakeliui į namus.

Prieš asmenį sulaikant, jis bandė žuvimi atsikratyti ir slėptis, o jį sulaikius tikino, kad lašišą rado ir apie žvejybą nieko nežino. Brakonieriui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir konfiskuotas žeberklas, jam gresianti bauda siekia nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat jam teks atlyginti 580 eurų žalą žuvų ištekliams.

Tai – jau antras žeberklautojas, šiemet sulaikytas šioje vietoje prie Siesarties upės. Pirmasis brakonierius buvo sulaikytas lapkričio 4 d.