Žvejai, ištraukę tinklą ir išrinkę iš jo žuvį, priplaukė prie kranto. Žuvų iškrovimo vietoje žvejybos žurnalo jie nepildė, kaip to reikalauja taisyklės, o ištrauktą tinklą nunešė ir padėjo į miške stovėjusį automobilį. Grįžę sulipo į valtį ir vėl išplaukė traukti tinklų.

Baigę darbą grįžo į krantą ir vėl, nepildydami žvejybos žurnalo žuvų iškrovimo vietoje, tinklus ir laimikį nunešė į automobilį. Kai pareigūnas priėjo prie automobilio ir atidarė duris, prie vairo sėdėjęs žvejys verslininkas čiupo šalia jo gulintį žvejybos žurnalą ir grafoje, kur rašomas laimikio svoris, prieš jau buvusį įrašytą skaičių 9, tiesiog pareigūno akivaizdoje, dar spėjo įrašyti skaičių 2, tuo akimirksniu laimikį padidindamas 20 kg.

Pagal išduotą verslinės žvejybos leidimą nustatytas seliavų sugavimo limitas Šakarvų ežere tik 300 kg, todėl suprantama, kodėl buvo stengiamasi nerodyti viso laimikio svorio. Pareigūnams pasvėrus sugautas žuvis paaiškėjo, kad visas laimikis svėrė 26 kg. Patikrinus žvejyboje naudojamus statomus tinklus nustatyta, kad jų ilgis 1,5 karto viršija žvejybos leidime nurodytą maksimalų tinklų ilgį.

Už žvejybos žurnalo pildymo reikalavimų pažeidimus ir žvejybą tinklais, kurių ilgis 1,5 karto viršija leistiną, atsakingam už žvejybą vyrui surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Aplinkosaugininkai taip pat paėmė žvejyboje naudotus tinklus ir visą laimikį. Verslininkams gresia bauda nuo 170 iki 350 eurų ir galimas žvejybos įrankių ir priemonių konfiskavimas.