Už padarytą pažeidimą asmeniui surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jam gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių – 4 statomųjų tinklų ir pripučiamos valties – konfiskavimu. Taip pat asmeniui teks atlyginti 1329 eurų žalą žuvų ištekliams.

Pažeidėjas sulaikytas po to, kai šeštadienio vakarą apie 19 val. būdraujantys aplinkos apsaugos pareigūnai sulaukė skambučio iš Bendrojo pagalbos centro dėl Bagdoniškių HE užtvankoje pastatytų statomųjų tinklų. Pranešėjai pasakojo supratę, kad jų sutiktas asmuo ketina naktį gaudyti žuvis statomaisiais tinklais.

Pažeidėjui sulaikyti apie 4 val. ryto buvo surengta speciali pasala, kurioje dalyvavo ir neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius. Apie 6 val. ryto buvo pastebėtas kranto link pripučiama valtimi besiiriantis vyrą, kuris sulaikytas ant kranto, kraunantis sugautas žuvis ir tinklus iš valties.

AAD dėkoja pilietiškiems gyventojams, pranešantiems apie pastebėtus tinklus ir juos statančius asmenis, bei primena, kad vandens telkinyje pastebėjus nepažymėtus, draudžiamus žvejybos įrankius, neišimant jų iš vandens, reikia apie tai pranešti aplinkosaugininkams. Tai galima padaryti skambinant bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.