Akcijos „Lydeka 2017“ metu aplinkosaugininkai surengė 60 reidų neršiančioms lydekoms apsaugoti. Reidų metu jie patikrino 587 žvejus, išaiškino 23 pažeidimus. 18 žvejų akcijos vykdymo metu mėgino žvejoti neturėdami leidimų, taip pat buvo sučiuptas 1 tinklais žvejojęs brakonierius, 1 tinklus laikęs asmuo. Pasitaikė ir paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimas, atliekų deginimo atvejis. Dar vienas pažeidėjas plaukiojo savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis vandens telkiniuose, kai tai daryti draudžiama.

Panevėžio aplinkosaugininkai, tikrindami vandens telkinius, sukaupė ir nemenką draudžiamų žūklės įrankių bagažą. Iš viso jie ištraukė 13 bešeimininkių statomų tinklų, 1 palaidinę ir 2 varžas bei 4 statomus tinklus ir valtį konfiskavo iš pažeidėjų.

Įspūdingas ne tik vos per mėnesį įvykdytų pažeidimų skaičius, bet ir už tai paskaičiuotos baudos. Brakonieriai padarė žalos aplinkai už 2269,07 eurus (252,54 eurus už neteisėtai sugautas žuvis, 1914 eurų už po teršimo Obelių ežere sunaikintas žuvis, 102,53 eurų už atliekų deginimą).