Platformoje „Kickstarter“ palaikymo sulaukęs startuolis jau prekiauja akiniais visame pasaulyje. „SEA2SEE“ komanda tinklus vaiduoklius paverčia tiek regėjimą koreguojančiais, tiek saulės akiniais. Tokie akiniai nėra pigūs, jų kainos svyruoja nuo 85 iki 130 eurų, tačiau kūrėjai tikina – šis aksesuaras „yra daugiau nei prekė, tai – pareiškimas, kuriuo turėtų didžiuotis kiekvienas. Nes saulės akiniai nepakeis pasaulio, bet juos nešiojantys tai padarys.“

Galimybė tokiu būdu prisidėti prie vandenynų išsaugojimo jau atkreipė stileivų ir įžymybių dėmesį (Oskaro laimėtojas, aktorius Javier Bardem išreiškė palaikymą akinių gamintojams). Be to, aplinkai draugiškus akinius įvertino ir Jungtinių Tautų organizacija.

Manoma, kad iki 2050 metų vandenynuose bus daugiau plastiko atliekų, nei žuvų, todėl kiekviena iniciatyva, mažinanti vandens telkinių taršą, yra labai svarbi. Tinklai vaiduokliai vandenynų ir jūrų gyventojams labai dažnai atneša mirtį. Kasmet jie pražudo 136 000 ruonių, jūrų liūtų ir banginių, taip pat daugiau nei milijoną vandens paukščių. Galiausiai, per mikroplastikus prarijusias žuvis, įrančių tinklų dalelės nusėda ir žmonių kūnuose.