Kur ir ką?

Turbūt labiausiai žiūronai praverčia žvejojant didesniuose, stovinčio tipo vandens telkiniuose. Jų vaizdo artinimo funkciją galime panaudoti meškeriodami įvairių rūšių žuvis. Tarkime, vasaros pavakarę norime surasti besimaitinančius didesnių karšių ar karpių būrius. Iš toli, plika akimi stebėdami vandens paviršių vargu ar ką išvysime. O štai akylai žiūrėdami pro žiūronus, gal kur ne kur išvysime pasirodančias karšių nugaras ar intensyviai iš vandens kylančius burbulus. Žinoma, vėliau tokias vietas galime patikrinti ir išmaniais echolotais, bet surinkti pirminę informaciją žiūronai tikrai padeda.

Taip pro binoklius stebėdami vandens paviršių galime aptikti ir vandens paviršiuje bešėlstančius ešerius ar mailių pavaikiusią lydeką.

Perspektyvių vietų paieškos

Žiūronus galime panaudoti ne vien konkrečių žuvų paieškai. Plaukdami upe ar ežeru ir stebėdami pro binoklius artėjančius ruožus ir krantus, galime greitai surasti perspektyvias vietas žūklei. Upėse tai gali būti vingiuoti posūkiai, ežeruose – įvairios įlankėlės ir medžių proskynos krante. Taip bestebėdami aplinką galime susidaryti ne tik tos pačios dienos žūklės planą, bet ir pasisemti idėjų ir minčių sekančiai žūklei šiame vandens telkinyje.

Pasirinkimai

Šiais laikais įvairių žiūronų pasirinkimas tikrai yra didelis. Bet kurioje medžioklei skirtoje parduotuvėje jums tikrai pasiūlys bent jau keletą variantų. Jau nekalbu apie internetinę erdvę. Ten galima rasti visko, ko tik širdis geidžia. Be įprastų binoklių, galime turėti ir didinantį monoklį. Pastarais užima mažiau vietos ir telpa į bet kurią kišenę. Tiesa, su monokliu ilgai į horizontą nepažiūrėsi ir jis labiau skirtas greitam vietos apžvelgimui.

Ilgam gamtos stebėjimui labai patogūs, bet turintys gana didelius gabaritus, yra dažniausiai medžioklei skirti didelę vaizdo artinimo galią turintys žiūronai.

Kalbant apie kainą, kaip visada gera optika kainuoja daug, Todėl geriau vieną kartą investuoti į gerą daiktą, nei kelis kartus pirkti pigesnį produktą ir juo vėl ir vėl nusivilti.

Ar tikrai reikia?

Dažnai kai žuvys nelabai ragauja mūsų siūlomus masalus, žiūronai praverčia tiesiog paprastam gamtos stebėjimui. Lietuvos gamtos grožis tikrai neeilinis. Todėl geriau neįsmeikime akių į išmaniąją „plytelę“, o pažvelkime į mus supančią gamtą. O su žiūronais – galime pamatyti pačias smulkiausias detales.