Skiaurės ilgis

Žvejojant nuo kranto, geriausia rinktis bent 2,5 m ilgio, o dar geriu – 3–4 metrus siekiančias skiaures. Tokioje „movoje“ žuvys galės judėti laisviau ir plaukioti giliau (nes bus toliau nuo kranto sėkliaus). Trumpesnės skiaurės tiks nebent žvejybai iš valties.

Skiaurės lankų tipas

Dažniausiai skiaurės lankai būna gaminami iš įvairių metalo lydinių ir gali turėti kvadrato, pusmėnulio ar apskritimo formą. Jei dažniau mėgstate gaudyti srovėje, jums parankesnė bus kvadratinius ar pusmėnulius lankus turinti skiaurė. Tokios formos lankams upės srovė darys mažesnę įtaką ir skiaurė ne taip lengvai ridensis dugnu.

Apvalius ir kvadratinius lankus turinčios skiaurės

Medžiagos

Kaip jau minėta ankščiau, kapronas yra pati netinkamiausia medžiaga žvejybinės skiaurės gamybai. Kapronas puikiai geria vandenį, kvapus, todėl yra tikrai blogas variantas. Geriausia būtų pasirinkti iš nailono ir jam artimų medžiagų pagamintas tinklines „movas“.

Reto pynimo skiaurės tinklas

Skiaurės tinklelio pynimai irgi skiriasi. Pats tinkamiausias būtų iš itin tankiai suaustų nailono siūlių pagamintas tinklelis. Tokiame tinklelyje vanduo cirkuliuos laisvai, bet kartu saulės šviesa prasiskverbs mažai, todėl žvynuotosios jausis komfortiškai. Tiesa tokio tipo skiaurės yra brangios. Pigesnis variantas būtų, kai tik pačios apatinės skiaurės sekcijos turi tankų tinklą, o viršutinės bus gamintos iš reto.

Tankaus pynimo skiaurės tinklas

Dezinfekcija

Skiaurėse likę žuvų gleivių, žvynų likučiai gali nešioti daugybę parazitų. Todėl po žvejybos ar kitą dieną geriausia būtų „movą“ išplauti su ūkiniu muilu ir išdžiovinti saulėje. Jungtinėje Karalystėje, siekiant apsaugoti komerciniuose vandens telkiniuose gyvenančias žuvis nuo ligų, prieš žvejojant tiek graibšteliai, tiek skiaurės yra merkiami į specialias dezinfekcines voneles.

Transportavimas

Kaip žinia, po geros dienos ar net pusdienio, skiaurė kartu su žuvimis prabuvusi vandenyje, ištraukta į krantą pradeda skleisti nemalonų kvapą. Dažnai ir deramai ją išdžiovinti po žvejybos neturime laiko. Tam reikalui vertėtų įsigyti vandens ir kvapų nepraleidžiantį skiaurės krepšį ar dėklą. Tada galėsime nebijoti, kad parvykus iš žūklės mūsų automobilis „pakvips“ kiek keistoku aromatu.