Antenos paskirtis

Viena iš pagrindinių plūdės antenos paskirčių yra kuo tiksliau perduoti žvejui informaciją apie masalo „būklę“ vandenyje. Kitaip tariant, pasakyti ,ar „ragauja“ jį kas, ar ne. Kuo plūdės antena bus plonesnė, tuo ji jautriau reaguos į menkiausią žuvies prisilietimą prie masalo. Iš kitos pusės –kuo antena bus delikatesnė , tuo ji labiau reaguos į vėją, bangas, stiprią upės srovę. Tai reikia prisiminti, renkantis plūdę konkrečioms žūklės sąlygoms.

Plūdės su plonomis antenomis

Kitas svarbus momentas, renkantis plūdės anteną, yra pats žuvų gaudymo būdas. Jei mes meškeriojame kuojas lėtai besileidžiančiu masalu, mums bus reikalinga jautri, itin ploną antenėlę turinti plūdė. Ji tiksliai parodys ne tik masalo „būklę“, bet ir svarelių padėtį vandens storymėje. Tačiau jei mes žvejojame lynus ar karpius nuo dugno, plūdės antena gali būti pakankamai stora.

Plūdės su storomis antenomis

Dar vienas niuansas – naudojamų masalų dydis. Kuo masalai bus stambesni, tuo ir plūdės antenėlė gali būti grubesnė.

Formos ir naujovės

Kartais tenka žvejoti subtiliai, bet gana iš toli. Tokiu atveju puikiai tinka, vadinamos, tuščiavidurės antenos. Jos ryškiai matomos iš toli, bet kartu yra pakankamai jautrios.

Gerai matoma ir kartu labai jautri tuščiavidurė plūdės antena

Siaučiant dideliam vėjui ir telkinio vandens paviršių šiaušiant nemažom bangom, pasirinkite „Waggler“ tipo plūdę su plona antena ir dideliu bumbulu jos gale. Tokio tipo plūdės puikiai įveikia „bangas“ bei gerai rodo žuvies kibimą iš gan tolimo atstumo.

Plūdė su keičiamomis antenomis

Šiais laikais iš plastiko pagamintos plūdės dažnai turi keičiamas antenas. Turint tokią plūdele, galime greitai prisitaikyti prie bet kokio apšvietimo ar žvejybos sąlygų.

Plūdės antenos spalvinimas ypač tinkantis karšių žūklei

Spalvos

Turint plūdes su stacionariai sumontuotomis antenomis, tenka „apsiginkluoti“ įvairiais markeriais, silikoniais vamzdeliais ir kanceliariniais korektoriais, norint prisitaikyti prie esamo apšvietimo. Juodu markeriu – galima patamsinti šviesią anteną, raudonu silikoniniu vamzdeliu – paryškinti tamsų plūdės „galą“, o baltu korektoriumi – pašviesinti, bet kokios spalvos antenėlę.

Plūdės su antena tinkama žūklei kada vandens paviršius banguoja

Pačios universaliausios būtų oranžinės ir raudonos spalvos plūdės antenos. Tačiau ir kiti atspalviai turi savų privalumų konkrečiame apšvietime. Fluorescensinė geltona – puikiai matosi paryčiais, dar saulei tekant, o juoda – gerai „žiūrisi“ ant saulės šviesos atspindžių vandenyje. Baltos spalvos plūdės antena praverčia temstant.

Įrankiai plūdžių antenų spalvoms keisti

Žvejojant karšius, kada masalas žuvies yra keliamas nuo dugno, puikiai „veikia“ dryžuota, įvairių spalvų atkarpomis išmarginta plūdės antena.