Blizgės

Šie tarškantys ir barškantys metaliniai daiktai neretai „mėgsta“ susipinti tarpusavyje. O ypač jų kabliukai! Todėl stenkitės nelaikyti daugiau kaip trijų blizgių viename dėžutės skyrelyje. Pastarąsias taip pat geriau įsigykite patvarios konstrukcijos ir patikimo gamintojo. Nėra nieko blogiau, kaip dėl prastai užsidarančios ar sulūžusios dėžutės, rasti išbyrėjusias vartikles ir sukriukes meškeriotojiškame krepšyje.

„Piniginė“ sukriukėms

Sukriukes patogu laikyti savotiškoje spiningautojo piniginėje. Iš odos, tvirto brezento ar nailono pagamintoje dėtuvėje telpa tikrai nemažai sukrių. Į kniedėmis sutvirtintas skyles dedami sukriukių trišakiai, o korpusus uždengia piniginės sienelės.

Tikrai pravartu į dėžutes, kuriose laikomos blizgės, įdėti kelias drėgmę sugeriančias plokšteles. Jas gamina daugelis firmų, bet viena iš žymiausių būtų „Flambeau“.

Vobleriai

Šiuos „sutvėrimus“ geriausi laikyti po vieną specialiose dėžutėse, turinčiose „V“ formos skyrelių dugną. Gerai, kad tokios dėžutės turi specialias skylutes, skirtas vandeniui išbėgti ir garuoti. Tokio tipo dėžutėse vobleriai tvarkingai gulės, trišakiai netrins dažų nuo masalų korpusų paviršių ir nebus susikibusių kabliukų „skruzdėlyno“.

Dėžutė vobleriams

Mažesnius voblerius galima laikyti įprastose dėžutėse su skyriais. Tik reikėtų juos laikyti taip pat po vieną vienetą skyrelyje. Kitaip dėžutėje rasite susikibusių trišakių raizgalynę.

Silikoniniai masalai

Šiuos XXI a. moderniuosius vilioklius patogiausia laikyti tvirto plastiko užsegamuosiuose maišeliuose. Netgi jei jūsų silikoniniai masalai nėra „suvalgomi“, juos vis tiek derėtų patalpinti į tokio tipo maišelius. Taip guma, iš kurios pagaminti guminukai, išliks plastiška ir tvirta bei neturės galimybės išsausėti.

Specialus plastikis maišelis silikoniniams masalams

O jeigu jūs dievinate „valgomus“ silikoninius masalus, juo labiau – juos laikykite tokio tipo maišeliuose. Taip supakuoto „suvalgomo“ guminuko druskos ir kvapai išliks jame, nepraradę savo skonio intensyvumo ir kvapnumo. Žinoma, prieš padedant silikoninį ir ypač „suvalgomą“ masalą atgal į maišelį, derėtų išimti iš jo kabliuką ar galvakablį. Patikėkite, maišelyje su visokiomis druskomis prisotintais masalais, metalas greit koroduoja.

Nesvarbu, kokio tipo masalų dėtuves pasirinksite, po žvejybos visada stenkitės atidaryti visas savo masalines ir gerai išdžiovinti. Taip „prižiūrimi“ bet kokio tipo masalai atrodys tikrai geriau ir jums žuvis vilios daug ilgiau.