Šiuo 183 cm mažyliu labiausiai turėtų susidomėti extra ultralight spiningavimo stiliaus gerbėjai. Spiningas skirtas mėtyti nuo 0,1 iki 2 g masalams, naudojant 0,1–0,3 PE storio pintą valą. Jį, ko gero, drąsiai būtų galima pavadinti lengviausiu spiningu pasaulyje.

Antrasis spiningėlis, „Superior“ gramu sunkesnis, bet ir 7,5 cm ilgesnis (190 cm ilgio ir sveria 50 g) ir šiek tiek galingesnis – skirtas mesti masalas iki 3,5 g.

„Evergreen Poseidon Salty Sensation“ spiningas

Trečiąjį, 213 cm ilgio spiningėlį, sveriantį „net“ 55 gramus, jau galima vadinti sunkesnės – light – klasės, mat deklaruojama jo užmetimo riba – iki 10,5 g.

„Evergreen Poseidon Salty Sensation“ ypač lengvas spiningas

Tikriausiai nereikia sakyti, kad šie spiningėliai yra aprūpinti pačiais geriausiais žiedais bei ritės laikikliu, ką tik šiandien geba sukurti japonų technologijos. Neverta kalbėti ir apie jų jautrumą – jis tiesiog tobulas, todėl turėdamas savo arsenale tokį daiktą gali būti tikras, kad šiandien (ir, tikėtina, artimiausioje ateityje) „kažkas geriau“ už juos tiesiog neegzistuoja. Bet , žinoma, tokie spiningai turi savo kainą. Šie spiningėliai parduotuvėje kainuos netoli pusės tūkstančio eurų.

„Evergreen Poseidon Salty Sensation“ spiningo duomenys

„Pritildyti“ ir sumažinti Jackall Rerange“ vobleriai

Ne paslaptis, kad dauguma aukščiausios klasės japoniškų voblerių yra gana triukšmingi. Judančio šratelių ir magnetų sistemos, specialios kapsulės ir kiti techniniai patobulinimai skleidžia vandenyje nemenką garsą. Ar jis trukdo, ar padeda plėšrūnų gaudyme? O gal neturi jokios reikšmės? Sunku pasakyti.

Jackall Rerange 110 vobleriai

Vis dėlto, „Jackall“ voblerių gamintojai, plėsdami populiariųjų „Rerange“ voblerių seriją – „Rerange 110“ – tyčia pagamino juos daug tylesnius. Svarelių judėjimas metimo ir masalo trūkčiojimo metu skleidžia mažiau garsų dėl specialaus tefloninio dengimo.

Jackall Rerange 110 vobleriai

Vobleriai yra 110 mm ilgio, sveria 14,8 g ir traukiami vidutiniškai pasineria į 1,5 m gylį. Voblerių plūdrumos tipas – suspending.

Naujos Jackall Rerange 110 spalvos

Dar viena naujiena iš „Jackall“ – išleistos naujos žinomos serijos „Smash Minnow 110“ spalvos – „NF WAKASAGI“ ir „HL BLUEGILL“. Jos bus tiek paprastuose „Smash Minnow“, tiek turinčiuose ilgesnį liežuvėlį DD tipo modeliuose.

Naujos Smash minnow spalvos

Neįveikiami segtukai, papildomi lapeliai, ir priedai „Jig-n-rig“ iš „DECOY“

Gaudantys lašišas ar šamus tikriausiai žino, koks svarbus yra segtuko patikimumas. Kiek daug žvejų yra praradę galbūt gyvenimo žuvį vien dėl to, kad paskutiniu momentu išsitiesino ar atsisegė segtukas. Žinodami tai, „Decoy“ inžinieriai sukonstravo praktiškai neįveikiamą segtuką. Jo konstrukcija tokia, kad gavęs mirtiną apkrovą ir pradėjęs deformuotis jis vis užsispaudžia dar tvirčiau ir nepaleidžia masalą. Galite pamatyti tai nuotraukoje.

„Decoy“ padidinto stiprumo segtukai

Galbūt po kovos su kokiu gigantišku šamu žuvis tą segtuką sumaitos ir vargu ar pavyks jį po to atitiesinti net replėmis, tačiau žuvies jis nepaleis. Šių segtukų deklaruojama išlaikymas tikrai įspūdingas: palyginus nedideli, mūsų sąlygoms – lašišų, lydekų žūklei patogiausi 2 nr. segtukai laiko 90 lbs (daugiau nei 40 kg), 4 nr. – net 150 lbs ( 70 kg) svorio jėgą. To tikrai užteks bet kuriems gyvenimo atvejais.

„Decoy“ Jig N Rig sistemėlė

Antroji „Decoy“ naujiena – papildomi žuvis masinantys lapeliai su pavadėliu. Kurdami šį įdomų „Decoy“ kūrėjai atkreipė dėmesį, kad tiek basai, tiek kiti plėšrūnai dažnai atakuoja ne pavienes žuvis, o esančias būryje. Papildomas lapelis, virpantis virš masalo sukuria būtent tokią iliuziją (beje, kažką panašaus daug metų naudoja ir spinerbaitų kūrėjai) ir iš toliau patraukia plėšrūną atakai.

„Decoy“ papildomi lapelis su pavadėliu

Galų gale, net jei ir nelabai būtume linkę tikėti šia teorija, turėtume pripažinti, kad papildomas lapelis skleidžia papildomą vibraciją kuri savo ruožtu, stipriau veikia žuvies šoninę liniją...

„Decoy“ kabliukai su žiedeliu Jig N Rig sistemėlei

Trečioji „Decoy“ naujiena – įvairūs priedai „Jig-n-rig“ tipo sistemėlėms. Specialūs kabliukai su žiedeliais, specialūs įvairių dydžių svareliai ir kita aukščiausios kokybės produkcija.

Jig N Rig kabliukų panaudojimas

Su šiais priedais patogu džigauti ir gaudyti prie dugno kimbančius plėšrūnus bet kuriame vandens telkinyje pačiose įvairiausiose sąlygose.

„Decoy“ Jig N Rig sistemos svareliai

6,5 colio „Keitech Easy Shiner“ guminukai

Reaguodama į žvejų pageidavimus, ieškantiem didelių, bet ne gigantiškų guminukų, kompanija „Keitech“ nuo rugsėjo pradės gaminti populiaraus dydžio – 6,5 colio (17 cm) „Easy Shiner“ guminukus.

Keitech Easy shiner 8 colių (viršuje) ir 6,5 solių (apačioje) guminukai

Plačiau skaitykite www.larus.lt

Partnerio turinys