5 vieta – varlės

Varlės – tikrai geras masalas vėgėlių žūklėje, kurį ypač mėgsta vietiniai meškeriotojai. Bet šis masalas turi du esminius trūkumus. 1. Kai oro temperatūra yra minusinė – vargu, ar kokią pievų šokliukę surasite krante. 2. Šio gyvo masalo naudojimas šiek kiek prasilenkia (bent jau man asmeniškai) su tikro žvejo etika.

4 vieta – gružlys

Gružlys yra labai tinkama žuvis bet kokiems upėse gyvenantiems žvynuotiems plėšrūnams vilioti. Tačiau vėlgi, prieš žūklę jį reikia kažkaip ir kažkur sugauti. Mauti gyvą gružlį ant kabliuko, manau dažnam žvejui taip pat nėra prie širdies. Tad jei naktinei plėšrūnei siūlysite šia žuvelę, geriau naudokite negyvą gružlį. Vėgėlė tokį masalą taip pat puikiai griebia.

Gružlys (Gobio Gobio)

3 vieta – sliekai

Taip, šių „banalių“ masalų kuokštelis puikiai vilioja naktines plėšrūnes. Kartais net ir labai pasyviai nusiteikusi vėgėlė neatsispiria besirangančių kirmėlių raizgalynei. Mėšlinių ar kompostinių sliekų be vargo galite įsigyti beveik kiekvienoje žūklės parduotuvėje ar (net) užsiauginti patys. Todėl išsiruošus naktiniam pasisėdėjimui prie upės nereiks sukti galvos, iš kur gauti masalo.

Sliekai

2 vieta – žuvies gabaliukas

Ant kabliuko užmautas žuvies gabaliukas neretai sugundo stambesnes vėgėles. Ir nereikėtų bodėtis naktinei pasalūnei siūlyti tik gėlavandenių žuvų: kuojos ar karpio gabaliuką, vėgėlės noriai čiumpa ir strimelės „gabalą“. Tai man puikiai savo laimikiais prieš keletą metų įrodė vienas Jurbarko – Viešvilės krašto žvejys.

1 vieta – naktinis sliekas

Kaip bebūtų, naktinis sliekas yra masalas Nr. 1 vėgėlių žūklėje, Šiais laikais jo tikrai nesunkiai galėsite įsigyti žūklės parduotuvėse. Na, nebent pataikysite ant tikro vėgėlių gaudymo bumo. Tada parduotuvės naktinukų stokoja. Šie sliekai puikiai vilioja bet kokio dydžio naktines plėšrūnes, o dar apipurkšti įvairiais kvapų ekstraktais (geriau gan „aštriais“, skirtais jūrinėms žuvims pvz.: plekšnėms, menkėms) privers ant jūsų kabliuko pakibti ne vieną godžią vėgėlę.

Naktiniai sliekai