O kadangi už lango jau žiema, tokio tipo šėryklas galėsite naudoti net ir šiuo metų laiku, jeigu, žinoma, vandens telkinių nekaustys ledas.

Viskas kas yra nauja – tai gerai užmiršta sena

Negalima teigti, kad „Window“ tipo šėryklėlės yra visiška naujovė. Senesnio tipo langinės šėryklos buvo itin mėgstamos Airijos meškeriotojų. Jie su jomis puikiai žvejojo karšius, naudodami gyvus pašarus dideliuose ir giliuose šio krašto ežeruose. Tačiau, kaip minėta, tokio tipo šėryklos buvo skirtos žuvis jaukinti su musės lervų, jų kokonų, kapotų sliekų ir įvairiausių grūdinių kultūrų mišiniais.

Naujojo tipo „Window“ šėryklėlės yra skirtos žuvis jaukintis tiek gyvais, tiek biriais drėkintais pašarais ar net pašarinėmis granulėmis – peletėmis. Pakeitus keletą konstrukcinių ir dizaino detalių, tokios šėryklos tapo itin universalios ir tinkamos daugeliui žūklės sąlygų.

„Window“ tipo šėryklų patobulinimai

Skirtingos žūklės įrankius gaminančios kompanijos į „Window“ tipo šėryklų patobulinimus pažvelgė kiek skirtingai, bet esminius bruožus galime nusakyti taip:

1. Šėryklos tapo tvirtesnės konstrukcijos.
2. Šėryklos korpuse atsirado daugiau perforacijų, leidžiančių vandeniui „greičiau“ veikti jauką.
3. Šėryklų korpuse esantis „langas“ tapo tokių matmenų (ar konstrukcijos), leidžiančių naudoti įvairaus tipo ir konsistencijos jaukus.

„Window“ tipo šėryklėlės

Pagrindiniai „Window“ tipo šėryklų privalumai

Visų pirma, jos turi aerodinaminę, aptakią, kulką primenančią formą ir koncentruotą svorį korpuso gale. Taigi, jos puikiai lekia į tą patį „tašką“ net esant ypač vėjuotam orui.

Antra, jos visada į telkinio dugną leidžiasi ir kyla vertikaliai, taip mažiau kliūdamos už įvairių dugne esančių kliuvinių. Be to, sukelia mažesnį pasipriešinimą jas traukiant vandenyje.

Trečia, dėl savitos konstrukcijos jos išlaiko jauką neišbyrėjusį iki pat telkinio dugno. Tai ypač aktualu gaudant giliose žūklavietėse ir norint paskleisti jauką prie pat dugno. Galima rasti „Window“ tipo šėryklų ir su „tinklelio“ tipo korpusu. Jos skirtos žvejybai seklesnėse vietose, kai norima jauką paskleisti plačiau arba žuvis privilioti iš vidurinio vandens sluoksnio.

Ketvirta. Dėl galimų naudoti įvairių jauko kombinacijų (birus drėkintas jaukas, gyvi pašarai, biraus jauko „kamštis“ – gyvi pašarai, peletės) jos yra ypač universalios.