„SAVAGE GEAR“ kiekvienais metais nustebina ne vienu nauju egzotišku masalu, ir bent vienas jų visuomet apdovanojamas kasmetinės EFFTEX parodos prizu.
Taigi, 2018-ųjų EFFTEX parodos laureatas:

3D SNAKE

Šis itin tikroviškai atrodantis masalas pagamintas panaudojant 3D skeneriu nuskenuotas tikrų gyvačių kūnų atliejas. Ir plaukia jis kaip tikra nedidelė gyvačiukė.

"Savage Gear" 3D Snake

3D Snake – tai paviršinis daugianaris vobleris, gaminamas 20 cm (svoris – 25 g) ir 30 cm ilgio (svoris – 57 g). Šį masalą galima užkabinti dvejopai: pririštas už kilpos esančios prie pat liežuvėlio, šis gyvačiukas vinguriuos vandens paviršiumi, o užkabinus už kilpos esančios arčiau masalo nosies – plauks po vandeniu sprindžio ar dviejų sprindžių gylyje.

Galimi 3D Snake spalvinimo variantai: Black Adder; Steel Adder ir Green Fluo.

"Savage Gear" 3D Snake

„Savage Gear“ masalų kūrėjas Mads Grossel pristato 3D Snake:

20 cm ilgio 3D Snake Prancūzijoje:

... ir Anglijoje:

3D BAT

Dar vienas egzotiškai atrodantis, tikrą šikšnosparnį primenantis Savage Gear masalas, apdovanotas 2017-ųjų EFFTEX ir JAV vykusios ICAST parodų prizais.

"Savage Gear" 3D BAT

Ir vis dėl to, nepaisant šiurpokos išvaizdos, ši Betmeno ar grafo Drakulos reinkarnacija tai tradicinis paviršinis „crawler“ tipo masalas. Tokio tipo masalai JAV puikiai žinomi ir populiarūs jau nuo XX a. 4-ojo dešimtmečio.

Tam, kad išlaikytų pačias brutaliausias vandens plėšrūnių atakas, 3D Bat korpusas liejamas iš itin tvirtos ABS plastmasės, o atlenkiamos mentės pagamintos iš nerūdijančio plieno. Šie masalai gaminami 3 dydžių: 7, 10 ir 12,5 cm ilgio ir sveria 14, 28 ir 54 g.

"Savage Gear" 3D BAT

„Šikšnosparnis“ tikrai neblogai skrieja, o traukiamas – stipriai krypuoja į šonus garsiai pliaukšėdamas „sparnais“, t. y. plieninėmis mentėmis. Beje, šis pliauškėjimas labai primena šaminės kvaklės skleidžiamus garsus, todėl gali suvilioti ne tik amerikietiškąjį basą ar lydeką, bet ir pavakare į seklumas medžioti patraukusį šamą...

"Savage Gear" 3D BAT

Manote, kad lydekos neėda šikšnosparnių? Griebia ir dar kaip!

3D Suicide Duck

Šis Savage Gear masalas 2016-ųjų EFFTEX parodoje nugalėjo „Geriausio kietojo masalo“, „Metų inovacijos“ ir „Lankytojų pasirinkimo“ kategorijose, o netrukus JAV vykusioje ICAST parodoje – „Geriausio kietojo masalo“ kategorijoje.

"Savage Gear" 3D Suicide Duck

„Savižudis ančiukas“ – paviršinis masalas. Korpusas liejamas iš itin tvirtos ABS plastmasės. Traukiamas jis čiuožia vandens paviršiumi palikdamas trikampį pėdsaką, o lanksčios ir tvirtos plastmasinės letenėlės, besisukančios ant plieninių ašelių lyg nedideli sraigtai, kelia triukšmą taškydamos vandens purslus.

Šis masalas žavi ne tik savo dailia išvaizda ar neblogomis balistinėmis savybėmis, bet ir savo universalumu – tinka tiek ir atviro vandens plotams, tiek ir žūklei užžėlusiuose vandens telkiniuose. Žvejojant atviro vandens plotuose plunksnomis papuoštus masalo trišakius galima kabinti masalo apačioje, o apžėlusiose balose – perkelti ant nugaros.

„Ančiuką“ prie pavadėlio galima prisegti dvejopai: prisegtas už kilpos snapo apačioje masalas prisispaus prie vandens paviršiaus lyg sprunkantis ir bandantis pasislėpti vandens paukštis, o prisegtas už kilpos pakaklėje – plauks išdidžiai lyg iškylaujantis žąsinas... Masalą galima traukti tiek greitai, tiek ir lėtai, trūkčioti ar tampyti su ilgokomis pauzėmis tarp timptelėjimų.

"Savage Gear" 3D Suicide Duck

3D Suicide Duck gaminamas 2 dydžių: 10,5 cm (svoris – 28 g) ir 15 cm ilgio, sveriantis 70g. Tikrai geras masalas amerikinių basų, lydekų ar šamų žūklei.

„Savage Gear“ masalų kūrėjas Mads Grossel pristato:

THE FRUCK (3D HOLLOW DUCKLING)

Tai lyg ir savotiškas hibridas – paviršinis ančiuką primenantis „frog“ tipo masalas. „Frog“ (angl.) – varlė, „Duck“ – ančiukas, taigi „Frog“ + „Duck“ = „Fruck“. Šis „ančiukas“ pasižymi visomis geriausiomis „frog“ tipo masalų savybėmis: minkštu tuščiaviduriu korpusu su prigludusiais, beveik paslėptais kabliais, nekliūvančiais masalui šliuožiant vandenžolių kilimu ar lelijų lapais, ir patikimai įsikertančiais plėšrūnui nasruose suspaudus masalą.

"Savage Gear" FRUCK

The Fruck subalansuotas taip, kad užmestas jis visada šlepteli į vandenį pilvu žemyn. Traukiamas jis vinguriuoja, o laisvai kabaluojančios masalo letenos papildomai vilioja iš apačios šį keistą padarą stebinčius plėšrūnus.

"Savage Gear" FRUCK

The Fruck in action:

3D RAD

Pasak Savage Gear masalų kūrėjo Madso Groselio (Mads Grossel), pati mintis sukurti žiurkę imituojantį masalą pasirodė tiek radikali, kad masalas iškart buvo pavadintas „RAD“. Ką gi, primena „Rat“ (angl. – žiurkė).

"Savage Gear" 3D RAD

3D Rad – tai negiliai neriantis 3 dalių vobleris su įstatoma silikonine uodega, dekoruotas itin tiksliai nukopijuotomis ir pirkėjo akį džiuginančiomis detalėmis: styrančiais ūsais, dailiomis letenėlėmis... Beje, uodegas ir letenėles, šioms susidėvėjus ar tiesiog jas pametus, visai nesunku pakeisti atsarginėmis. Masalo korpusas išlietas iš itin tvirtos ir atsparios ABS plastmasė, o korpuso dalys sujungtos nailoninio pluošto juostelėmis tam, kad traukiamas masalas galėtų vinguriuoti visu kūnu. Šį voblerį prie pavadėlio galima prisegti dvejopai: prisegtas už kilpos snukelio apačioje masalas prisispaus ners į pusmetrio ar net metro gylį, o prisegtas už kilpos pakaklėje prie liežuvėlio – plauks keldamas bangas vandens paviršiuje, paniręs vos kelių centimetrų gylyje.

"Savage Gear" 3D RAD

3D Rad gaminamas 2 dydžių (matuojama kartu su uodega): 20 cm ilgio (svoris 32 g) ir 30 cm ilgio bei 86 ir 90 g svorio. Neseniai natūralių spalvinių derinių gama (ruda, juoda, pilka, balta) buvo papildyta keliais ryškių spalvų deriniais (Bloody Red Belly, Golden Albino, Firetiger, Fluo Yellow).

"Savage Gear" 3D RAD

3d Rad:

EFFZETT® EISVOGEL

Pasak Vikipedijos, tulžys (angl. – Kingfisher, vok. – Eisvogel) – vienas gražiausių Lietuvos paukščių...

Žymaus vokiečių žūklės reikmenų gamintojo D.A.M. padalinio EFFZETT sukurtas plaukiantis vobleris – mažytis meno kūrinys, savo grožiu turintis suvilioti vandens gelmėje tūnantį plėšrūną.

D.A.M. Effzett Eisvogel

Šie masalai pasižymi geromis balistinėmis savybėmis. Gaminami dviejų dydžių: 11 cm ilgio ir 28 g svorio – neria iki 1,2 m, o 14,5 cm ilgio ir 35 g svorio – iki 1,8 m. „Tulžiai“ vilioja vandens plėšrūnus ne tik itin ryškiomis spalvomis, bet ir tankiais ir gana chaotiškais virpesiais. Pasak EFFZET produktų vadybininko Makso Miredererio, norėta sukurti kažką tokio, ko pasaulis dar nėra regėjęs, kažką meniško, nuostabaus ir inovatyvaus.

D.A.M. Effzett Eisvogel

...kai medžiotojas tampa auka:

Partnerio turinys