4D LINE THRU TROUT

Tai atnaujinta vieno populiariausių visame pasaulyje Savage-gear swimbait tipo masalo 3D Line Thru Trout versija. 3D Line Thru Trout buvo vienas pirmųjų Savage-gear masalų, sukurtų naudojant 3D technologijas: visa 3D Trout masalų serija sukurta panaudojant trimačiu skeneriu nuskenuotas tikrų upėtakių atliejas. 3D Line Thru Trout ne tik atrodė kaip tikras upėtakis, bet ir po vandeniu judėjo itin tikroviškai.

3D Trout gamyba

Atlieja ir gatavas gaminys (3D Rattle Trout Shad)

Savage Trout gamyba

Trimatis projektavimas (3D Line Thru Trout)

4D Line Thru Trout, lyginant su savo pirmtaku, gerokai patobulėjo: padidintas kanalo pavadėliui skersmuo – pakeisti pavadėlį, ar net perrinkti visą sistemėlę dabar itin paprasta. O kur dar 4D... 3D, arba trimatė erdvė (ilgis + plotis + aukštis) – tai įprasta. O 4-asis matmuo sukuriamas pasitelkiant ypač tikroviškai atrodančią atspausdintą fotochrominę masalo dangą ir net... kvapą! Masalo detalės tiek tikroviškos, kad vandens plėšrūnėms bus itin sunku susilaikyti... Spalvų deriniai išbandyti daugybę kartų ir, regis, beveik pasiekė tobulybę, o tai turėtų gerokai pagelbėti žvejojant lydekas ypač sunkiomis sąlygomis. Kol kas 4D Line Thru Trout spalvinimo derinių gama gana kukli: Dark Brown Trout (viršuje), Rainbow (viduryje) ir Golden Albino (apačioje):

4D Line Thru Trout – gana universalus masalas, gaminamos 2 šio masalo versijos: lėtai skęstantys SS (Slow Sinking) ir vidutiniško skendimo greičio, žymimi MS (Moderate Sinking). Masalai „apginkluoti“ taip vadinama Line Thru Modifier sistemėle – trišakiui įsisegus lydekos žabtuose, masalas išsilaisvina ir pakimba ant pavadėlio, taip išvengdamas aštrių dantų. MS tipo „upėtakius“ atskirti nuo SS tipo „upėtakių“ galima vos žvilgtelėjus: lengvesniųjų, SS tipo masalų pavadėlis išvedamas per masalo „burną“, o sunkesniųjų, MS tipo – per skylutę tarp šnervių, beveik masalo kaktoje.

Europos rinkai skirti 4D Line Thru Trout gaminami 3 dydžių: 15 cm ilgio (svoris – 35 g (SS) ir 40 g (MS)); 20 cm ilgio (svoris – 93 g (SS) ir 98 g (MS)) ir 25 cm ilgio (svoris – 180 g (SS) ir 193 g (MS)). Šie masalai gerai skrieja, o taip pat puikiai tinka velkiavimui.
Beje, 4D Line Thru Trout spalvinimo derinių gamą planuojama gerokai praplėsti, jau pasirodė 2020-ųjų sezonui skirtų gaminių spalvinimo pavyzdžiai:

4D Line Thru Trout

4D Line Thru Trout po vandeniu:

Lydekų žūklė su 4D Line Thru Trout Lenkijoje:

...ir Prancūzijoje:

4D RATTLE TROUT

4D Rattle Trout – dar viena atnaujinta itin sėkmingo Savage-gear masalo versija. Tai Shad tipo masalas, t. y. didelis guminukas su įlietu svoriu, užkabinimo kilpele, vienšakiu kabliu nugaroje ir kilpele papilvėje trišakiui prisegti. 4D Rattle Trout pirmtakas, 3D Rattle Trout ne tik atrodė kaip tikras upėtakis, bet ir po vandeniu judėjo itin tikroviškai.
4D Rattle Trout išsaugojo visus savo pirmtako privalumus, o taip pat ir įgijo naujų – vien fotochrominė danga ko verta!

4D Trout Rattle Shad

4D Rattle Trout spalvinimo derinių gama gana kukli: Rainbow (viršuje), Golden Albino (viduryje) ir Dark Brown Trout (apačioje)
Šie universalūs masalai – vidutiniško skendimo greičio, žymimi MS (Moderate Sinking), – pavyzdžiui, traukiant 20,5 cm ilgio masalą vidutiniu greičiu jis plauks 2,5–3 m gylyje. Taigi, 4D Rattle Trout – puikus masalas lydekų žūklei nuo kranto, o ypač – iš valties. Puikiai tinka velkiavimui.

4D Rattle Trout gaminami 3 dydžių: 12,5 cm ilgio ir 35 g svorio; 17 cm ilgio ir 80 g svorio; 205 cm ilgio ir 120 g svorio.

4D Trout Rattle Shad

Taip pat šie masalai turi uodegoje įtaisytą barškutį, kurį galima pakeisti kapsule su kvapais arba tirpia granule.

4D Trout Rattle Shad

4D Rattle Trout velkiaujant:

Savage-gear 20,5 cm ilgio ir 120 g svorio 4D Rattle Trout – žūklė lėtos srovės upėje nuo kranto:

4D SPIN SHAD TROUT

4D Spin Shad Trout – dar viena, šįkart mažesnė upėtakio imitacija, labai primenanti 4D Rattle Trout nupjauta uodega – vietoje plačios, „kanopos“ pavidalo Paddle Tail tipo uodegos įtaisyta kilpelė su besivartančiu pailgu blizgaus metalo lapeliu.

4D Spin Shad Trout

Šie masalai – vidutiniško skendimo greičio, žymimi MS (Moderate Sinking) ir gaminami 2 dydžių: 11 cm ilgio ir 40 g svorio; 14,5 cm ilgio ir 80 g svorio.

4D Spin Shad Trout

Savage-gear ekspertas iš Kroatijos Dalienas Vignjevičius pristato 4D Spin Shad Trout:

3D SMASHTAIL

3D Smashtail – paviršinis masalas su vienmenčiu sraigtu uodegoje. Sukurtas specialiai basų žūklei, bet puikiai vilioja ir lydekas. Masalo korpusas, liejamas iš kietos ABS plastmasės, sukurtas naudojant tikrų nedidelių upėtakiukų atliejas nuskenuotas trimačiu skeneriu.

3D Smash Tail Minnow

3D Smashtail – gaminami 10 cm ilgio ir 17 g svorio; 13,5 cm ilgio ir 38 g svorio.

3D Smash Tail Minnow

Savage-gear ekspertas iš Kroatijos Dalienas Vignjevičius – basų žūklė su 3D Smashtail:

3D Smashtail stambiu planu:

3D HYBRID PIKE

Nedidelės jaunos lydekaitės dažnai tampa savo didesniųjų gentainių grobiu. Todėl daugelis masalų gamintojų savo arsenale turi nemažai smulkias lydekutes imituojančių masalų, ar juos spalvina „lydekiniais“ raštais. „.... Pike eats pike“ – taip prieš keletą metų Savage-gear masalų kūrėjas Madsas Groselis pristatė eilinį savo kūrinį 3D Hybrid Pike.

3D Hybrid Pike

3D Hybrid Pike – masalas, žavintis savo tikroviškumu. Kaip ir daugelis kitų Savage-gear masalų, imituojančių žuvis ar kitus gyvius, 3D Hybrid Pike sukurtas panaudojus tikrų žuvų atliejas, nuskenuotas trimačiu skeneriu. Tai kombinuotas masalas, stipriai praplečiantis meškeriotojo galimybes: prie tobulai lydekutės kūną imituojančio kietos plastmasės korpuso galima pritvirtinti 2 tipų minkštas uodegas. Viena jų – tai tradicinė „kanopa“ (Paddle Tail), kita – Curl Tail tipo.

3D Hybrid Pike

Paddle Tail tipo uodega labiau tinka greitesniems masalo pravedimams, o Curl tail – geriausiai vilioja plėšrūnes masalui vos judant.
Inovatyvi 3D Hybrid Pike kabliukų tvirtinimo sistema: trišakiai pritvirtinti prie standžios vielos stygos, kuri vienu galu įverta į kilpelę masalo priekyje, o prie masalo papilvės prispaudžiama dviem fiksatoriais.

Lydekai pagriebus masalą ir trišakiui įsisegus plėšrūnės nasruose, nuo stipresnio trūktelėjimo styga atsipalaiduoja ir masalas pakimba išorėje, o styga su trišakiu – lieka lydekos nasruose. Kam tai reikalinga? Visų pirma taip apsaugomas masalas, antra – lydeka mažiau susižaloja, be to daug lengviau, nesužalojant, išvaduoti užkibusią žuvį, trečia – trišakiai patikimai įsisega žuvies nasruose, nes išorėje likęs netrukdo plėšrūnei susičiaupti.

3D Hybrid Pike gaminami 2 dydžių 17 cm ilgio (45 g svorio) ir 25 cm ilgio (130 g svorio). Traukiamas šis masalas nesukelia didelio pasipriešinimo, todėl tinkamas žvejoti ne tik multiplikatorinėmis baitcast tipo ritėmis, bet ir tvirtesnėmis neinercinėmis ritėmis, tradiciniais vidutinio ilgio ir tinkamos užmetimo galios spiningais.
3D Hybrid Pike – lėtai skęstantis masalas pasižymintis puikiomis balistinėmis savybėmis, neriantis iki 1,5 m.
Madsas Groselis pristato 3D Hybrid Pike:

Savage-gear 3D Hybrid Pike bandymai Lenkijoje:

...ir Rusijoje:

4D PIKE SHAD

Dar vienas, itin tikroviškai atrodantis trimačių technologijų produktas. 4-asis matmuo sukuriamas pasitelkiant ypač tikroviškai atrodančią atspausdintą fotochrominę masalo dangą ir net... kvapą! Masalo detalės tiek tikroviškos, kad vandens plėšrūnėms bus itin sunku susilaikyti...

4D Pike Shad

Tai palyginti nedidelis, lėtai skęstantis, 20 cm ilgio ir 65 g svorio swimbait tipo masalas su „kanopos“ pavidalo uodega (Paddle Tail).

Lydeka puola lydeką:

4D Pike Shad ir 4D Line Thru Pike pravedimo būdai (Lenkija):

4D LINE THRU PIKE

Tobulai lydekos išvaizdą ir judesius imituojantis, lėtai skęstantis swimbait tipo masalas. Tinka ir velkiavimui. Pasak Savage-gear masalų kūrėjo Madso Groselio, didelės lydekos gaudomos dideliais masalais, todėl Savage-gear gamina ne tik 25 cm ilgio ir 110 g svorio „mažylius“, bet JAV rinkai tiekia ir 37 cm, bei 48 cm ilgio „monstrus“.

4D Line Thru Pike

4D Line Thru Pike, taip pat kaip ir 4D Pike Shad spalvinami 2 būdais: Stripped Pike ir Firetiger.

4D Line Thru Pike

Madsas Groselis pristato:

Velkiavimas Švedijoje:

1 m ilgio lydeka ir 37 cm ilgio Savage-gear 4D Line Thru Pike:

Užsakymo nr.: PT_81828221