Larus Hunter Match 47€
Prekinis ženklas: „Larus“
Ilgis : 3,90m
Užmetimo testas : 5-25g
Žiedelių skaičius: 12+ viršutinė tulpė
Rankena: kamštinė
Ritės laikiklis: atviro tipo sriegis
Išskirtinumas: pilnai kamštinė rankena

„Larus“ meškerykotis

Lietuvių žvejybos įrankių prekės ženklas „Larus“, puikiai pažįstamas mūsų krašto meškeriotojams. „Hunter Match“ – greitos akcijos, pusiau parabolinio įlinkio meškerykotis. Testo meto geriau „metė“ plūdes nuo 5g keliamosios galios. Meškerės žiedelių kojelės taip pat galėtų būti aukštesnės. Rankena – kamštinė, kiek gruboka, su guminiu amortizatoriumi gale. Ritės laikiklis – įprastas, atviro tipo sriegis. Tiek rankena, tiek ritės laikiklis galėtų būti plonesni ir geriau gulėti delne.

Jaxon Genesis Pro Match 70€
Prekinis ženklas: „Jaxon“
Ilgis : 3,90m
Užmetimo testas : 5-25g
Žiedelių skaičius: 15+ viršutinė tulpė
Rankena: kamštinė su EVA medžiagos intarpais
Ritės laikiklis: uždaro tipo sriegis
Išskirtinumas: Itin patraukliai atrodanti meškerės blanko spalva

„Jaxon“ meškerykotis

Lenkijos žūklės įrankių prekinis ženklas „Jaxon“ taip pat puikiai žinomas Lietuvos meškeriotojams. „Genesis Pro Match“ – vidutiniškai greitos akcijos, pusiau parabolinio įlinkio meškerė. Jos blankas – gražios samaninės spalvos. Savo charakteriu „Genesis Pro Match“ primena tradicinę angliškąją palaidynę, skirtą žvejoti su „Waggler“ tipo plūdėmis. Kiek minkštesnės akcijos meškerykotis puikiai amortizuoja paskandinto valo iškėlimą iš vandens, bei puikiai „meta“ net ir 2g plūdelę. „Genesis Pro Match“ meškerė turi didelį galios rezervą. Rankena – kamštinė su „EVA“ intarpais, kiek storoka ir ,mano manymu, per trumpa tokio ilgio meškerei. Ritės laikiklis uždaro tipo – patogus, bet vėlgi, kiek storokas.

Tubertini Geodys match 70€
Prekinis ženklas: „Tubertini“
Ilgis : 3,90m
Užmetimo testas : 4-15g
Žiedelių skaičius: 11+ viršutinė tulpė
Rankena: kamštinė, su gumuoto kamščio ir „EVA“ medžiagos intarpais
Ritės laikiklis: uždaro tipo sriegis
Išskirtinumas: labai kokybiška meškerykočio rankena

„Tubertini“ meškerykotis

Italijos žūklės įrankių prekinis ženklas „Tubertini“ turėtų būti jau žinomas Lietuvos meškeriotojams, o ypač žvejams – sportininkams. „Geodys“ – greitos akcijos, progresyvaus įlinkio meškerė. Savo charakteristikoje ši meškerė žymima, kaip „lengvos klasės“. Dėl progresyvaus įlinkio, su šia meškere galima buvo naudoti ir ploniausios, vos 0,08mm siekiančius, pavadėlius ir pakovoti su stambesne žuvimi. Tiesa, žiedelių ši meškerė turi mažokai, vos 11. Rankena – labai patogi, tinkamo storio ir ilgio su gumuoto kamščio ir „EVA“ medžiagos intarpais. Ritės laikiklis – uždaro tipo, patogus.

Okuma Custom Black 55€
Prekinis ženklas: „Okuma“
Ilgis : 3,90m
Užmetimo testas : 5-25g
Žiedelių skaičius: 12+ viršutinė tulpė
Rankena: kamštinė, su „EVA“ medžiagos intarpais
Ritės laikiklis: atviro tipo sriegis
Išskirtinumas: išskirtinis meškerės blanko perpynimas

„Okuma“ meškerykotis

Geriau žinoma, kaip ričių gamintoja, „Okuma“ šiais metais pristatė „Match“ tipo meškerę „Custom Black“. Meškerė turi greitą akciją ir pusiau parabolinį įlinkį. Juodos, pusiau matinės spalvos blankas – taip pat išskirtinis. Jis pateisina „Custom“ pavadinimą, perpintas anglies pluošto vijomis, turinčiomis „Okuma“ logotipą. Meškerykotis puikiai metė 2-5g išlaikančias plūdes. Rankena – kiek ilgoka, kamštinė su „EVA“ medžiagos intarpais. Ritės laikiklis – atviro tipo sriegis, kiek storokas. Maloni smulkmena – meškerė turi kilpelę kabliukui užkabinti.

Frenzee Match Pro FXT 57€
Prekinis ženklas: „Frenzee“
Ilgis : 3,90m
Rekomenduojamas valas : 2 – 6lb (0,14 -0,22mm)
Žiedelių skaičius: 11+ viršutinė tulpė
Rankena: kamštinė, su „EVA“ medžiagos intarpais
Ritės laikiklis: uždaro tipo sriegis
Išskirtinumas: ryškus blanko kūgiškumas

„Frenzze“ meškerykotis

„Frenzee“ žūklės įrankių kompanija geriau žinoma Anglijos meškeriotojams ir yra orientuota į jų vidinę rinką. Tačiau šios firmos meškerių jau kuris laikas galima įsigyti ir Lietuvoje. „Match Pro FXT“ – greitos akcijos ir progresyvaus įrankio meškerė, su ženkliu blanko kūgiškumu, leidžiančiu turėti didelį galios rezervą. Testo, metu, dėka „greitos“, plonos viršūnėlės, ši meškerė puikiai metė „lengvas“ plūdeles, tačiau turėjo ir ryškų progresyvų linkį, kai kitame valo gale suspurdėdavo žvynuotoji. Meškerė turi ne per daugiausiai žiedelių, tik 11. Ritės laikiklis ir rankena patogūs ir įprasti šių dienų „Match“ tipo meškerykočiams. Tiesa, „EVA“ medžiaga galėtų būti kokybiškesnė. Ir vėl maloni smulkmena – ant meškerės blanko rasite kabliuko užkabinimui skirtą atlenkiamą kilpelę.

Apibendrinimas

Visos testuotos meškerės, maloniai nustebino. Neskaitant kiekvienos esamų trūkumų – su jomis visomis galima puikiai žvejoti . Jos visos gerai „mėtė“ ir didesnes 12–15g plūdes. Tačiau mano tikslas buvo testuoti įrankius su dažniausiai plūdinės žūklės sąlygoms naudojamomis 2–8 g plūdelėmis.

Viską apibendrinus, galima pasakyti taip: jeigu dažniau žvejojate upėse, siūlyčiau rinktis kiek „griežtesnius“ „Okuma Custom Black“ ar „Larus Hunter“ meškerykočius. Bet jei jūsų stichija yra žvejyba itin plonais pavadėliais ir lengvomis plūdelėmis, tada pats tinkamiausias pasirinkimas bus „Tubertini Geodys Match“. Mėgstantiems klasiką ir dažniau žvejojantiems „Waggler“ tipo plūdėmis stovinčiame vandenyje – turėtų patikti „Jaxon Genesis Pro Match“. O tie meškerės broliai, kurie be įprastinių žūklių upėse, tvenkiniuose ar ežeruose, kartkartėmis apsilanko ir komerciniuose vandens telkiniuose ar mėgsta žvejoti lynus – nenusivils išbandę „Frenzee Match Pro FXT“.