Frenzee FXTMatch Pro feeder 57€
Prekinis ženklas: „Frenzee“
Ilgis: 3,30m
Užmetimo testas: -
Rekomenduojamas valo storis: 0,16-0.22mm
Viršūnėlių skaičius: 1 anglies pluošto, 1 stiklo pluošto
Rankena: segmentuota, su kamščio ir „EVA“ medžiagos intarpais
Ritės laikiklis: uždaro tipo sriegis
Išskirtinumas: didelis galios rezervas

Frenzee FXTMatch Pro feeder

Anglų kompanija „Frenzee“ orientuojasi į įrankius, skirtus žūklei komerciniuose vandens telkiniuose. Todėl nenuostabu, kad „FXTMatch Pro feeder “ atitinka visus „Metod feeder“ meškerei keliamus reikalavimus. Turi greitą akciją ir progresyvų įlinkį, didėjantį augant apkrovai. Testo metu meškerė atlaikė net ir didesnių, 4kg sveriančių karpių spurtus. Su abiem viršūnėlėmis meškerė „dirbo“ puikiai. Meškerė turi kilpelę kabliukui užkabinti.

Trūkumai – meškerės rankenos „EVA“ medžiaga galėtų būti kokybiškesnė. Viršūnėlių žiedeliai taip pat galėtų būti kiek didesnio skersmens.

Korum Feeder 70€
Prekinis ženklas: „Korum“
Ilgis: 3.0m
Užmetimo testas: 15-45g
Rekomenduojamas valo storis: 0,18-0.25mm
Viršūnėlių skaičius: 2 anglies pluošto
Rankena: segmentuota, su kamščio ir „EVA“ medžiagos intarpais
Ritės laikiklis: uždaro tipo sriegis
Išskirtinumas: minimalus užrašų ant blanko dizainas ir galios rezervas

Korum  Feeder

Taip pat Jungtinės Karalystės kompanija „Korum“, labiau orientuojuosi į dideles žuvis „medžiojančius“ žvejus. Todėl „Korum Feeder“ puikiai tiks ir lynus ar karšius, su „Method“ tipo šėryklėlėmis meškeriojantiems žvejams. Meškerė taip pat pasižymi greita akcija ir progresyviu įlinkiu. Abi meškerės viršūnėlės su blanku dirbo „puikiai“. Meškerykotis turi kilpelę valo kabliuko užkabinimui. Dėl savo kompaktiškumo, tik 3m siekiančio ilgio, ji labiau tiks mažesniems vandens telkiniams ir iki 40m siekiančiam žūklės atstumui.

Trūkumai – meškerės rankenos „EVA“ medžiaga galėtų būti kokybiškesnė. Viršūnėlių žiedeliai taip pat galėtų būti kiek didesnio skersmens.

Garbolino SYNERGY feeder SF -11 100€
Prekinis ženklas: „Garbolino“
Ilgis: 3,30m
Užmetimo testas: 20-75g
Rekomenduojamas valo storis: -
Viršūnėlių skaičius: 2 anglies pluošto, 1 stiklo pluošto
Rankena: segmentuota, su kamščio, gumuoto kamščio ir „EVA“ medžiagos intarpais
Ritės laikiklis: uždaro tipo sriegis

Išskirtinumas: universalumas

Garbolino  SYNERGY feeder  SF -11

Žymi Prancūzijos žūklės įrankių gamintoja „Garbolino“ savo „kūrinyje“ sudėjo ne vienerius metus puoselėjamas meškerių gamybos technologijas. „SYNERGY feeder SF -11“ greitos akcijos, pusiau parabolinio įlinkio meškerykotis. Jame taip pat „sumontuoti“ aukštos klasės, reikiamo diametro žiedeliai. Meškerės rankena labai patogi ir kokybiška. „SYNERGY feeder SF -11“ dugninės meškerės modelis, labiau tinkamas universaliai žūklei „fyderiu“, bet puikiai tiks ir nedidelių karpių žūklei su nedidelėmis, iki 20 g sveriančiomis „Method“ tipo šėryklėlėmis. Dėl gan standaus, pusiau parabolinio įlinkio, meškerė labiau skirta vidutinių ir mažesnių žuvų gaudymui. Meškerė turi kilpelę kabliukui užkabinti.

Trūkumai – ne su visomis viršūnėlėmis meškerės blankas dirbo puikiai.

Tubertini Telica Feeder 99€
Prekinis ženklas: „Tubertini“
Ilgis: 3,30m
Užmetimo testas: 10-40g
Rekomenduojamas valo storis: -
Viršūnėlių skaičius: 3 stiklo pluošto
Rankena: kamštinė
Ritės laikiklis: uždaro tipo sriegis
Išskirtinumas: itin „minkštas“ įlinkis

Tubertini Telica Feeder

Italų kompanija „Tubertini“ savo modelyje „Telica Feeder“ taip pat sudėjo visas reikiamas savybes, būdingas „Method feeder“ meškerėms: pusiau parabolinę akcija ir įlinkį. Tie, kas mėgsta žvejoti plonais pavadėliais, naudodami „Method Feeder“ sistemą, turėti tikrai pamilti šią meškerę. Jos linkis itin „minkštas“. Tiesa, metimas su tokio tipo meškere turėtų būti taip pat šiek tiek plastiškesnis. „Telica Feeder“ turi ir gan originalią, vadinamą „išneštą“ rankeną.

Trūkumai – ne su visomis viršūnėlėmis meškerės blankas dirbo puikiai. Viršūnėlių žiedeliai taip pat galėtų būti kiek didesnio skersmens.

Apibendrinimas

Neskaitant kiekvienos meškerės esamų trūkumų – su jomis visomis galima puikiai žvejoti „Method feeder‘iu“. Jos visos gerai „mėtė“ mažesnes apie 20 g sveriančias, šėryklėles. Kai kurios susitvarkydavo ir su didesnėmis. Tačiau mano tikslas buvo testuoti įrankius su dažniausiai komerciniuose vandens telkiniuose naudojamomis, 20–25 g šėryklomis.

Taigi, viską apibendrinus galima pasakyti taip: jeigu norite meškerės, dedikuotos konkrečiai „Method Feeder‘iui“, rinkitės „Frenzze“ ir „Tubertini“ modelius. Jei norite universalesnio įrankio, jums tiks „Garbolino“. Na, o mėgstantys žvejoti nedideliuose vandens telkiniuose tiek su „Method“, tiek kitokio tipo šėryklomis, gali rinktis „Korum“ modelį.