Specializuotus guminukus spiningininkai, dar visai neseniai konstravę masalus patys, labai gerai įvertino. Tai – „Mannhaden” („Mann’s firma) ir „Soft Jig” („Paladin” firma) žuvelės, kurių ilgis 20-30 cm jau tapo gyva klasika, o „Sosy” ir „Castaic” kompanijos sukūrė velkiauti skirtus masalus, kurių analogų iki šiol nebuvo. Tai – voblerio ir guminuko hibridai.

Guminuką velkei nesunku pritaikyti pačiam – reikia turėti specialią sistemėlę. Ją sudaro svarelis, prie kurio pritvirtinti pavadėliai su trišakiais. Guminukas užvedamas ant įlietos į svarelį smeigės, o trišakiai įsmeigiami į masalo korpusą iš dviejų pusių.

Turbūt vienintelis minkštųjų spiningo masalų trūkumas – pažeidžiamumas. Stambių lydekų dantys gana greitai (po 3-4 kibimų) apdrasko ir išakėja minkštų guminukų korpusus, o kartais nesėkmingos atakos metu nutraukia žuvelių uodegas.

Neskubėkite jų išmesti. Masalas su nutraukta uodega dar gali būti ilgai naudojamas, jei priklijuosite jam vietoj uodegos du kirmėlės tipo guminukus. Tokie kombinuoti masalai dažnai būna dar efektyvesni už firminius.

Nors ir nusistovėjo praktika velkiauti žuvelės formos guminukais, tačiau nereikia ignoruoti klasikinių kirmėlės tipo guminukų. Jie irgi puikiai tinka žūklei velkiaujant. Juoba kad dabar gaminamos įspūdingo dydžio „kirmėlės” (15-20 cm), kurių vaizdas savame kelia mintį pabuksyruoti tokį masalą padorioje gelmėje. Patirtis rodo, kad kirmėlės tipo guminukai ypač tinka velkiauti didžiosiose upėse.