Pačią didžiausią lynų mitybos raciono dalį sudaro įvairūs dugne gyvenantys moliuskai. Jie taip pat yra puikus masalas šioms žuvims, bet daug žvejų tiesiog tingi juos rinkti, gliaudyti ir verti ant kabliuko. Laimei, yra išeitis – krevetės. Šie vėžiagyviai skoniu ir kvapu lynams tikriausiai kažkuo primena įprastą maistą, todėl žuvų yra mielai ragaujami.

Virtų šaldytų krevečių rasite bet kuriame prekybos centre, šis masalas neblogai laikosi ant kabliuko, galima naudoti skirtingo dydžio jo gabalėlius, be to, krevetės visiškai nedomina įvairios smulkmės, kuri yra didžiausias priešas tikintis sulaukti solidaus lyno kibimo.

Krevetes verta ne tik verti ant kabliuko. Pabandykite jomis ir jaukinti. Karpytas krevetes galima paprasčiausiai maišyti į jauką, jei biraus jauko nenaudojate, krevetes galite į žūklavietę skraidinti laidyne ar suberti į vandenyje suyrantį PVA medžiagos maišelį.

Beje, nenustebkite, jei lynui siūloma krevete susigundys karšis, karpis, amūras ar rekordinio dydžio ešerys. Šioms žuvims jūros gėrybės taip pat labai patinka.