Plūdinė ir dugninė

Šiose meškeriojimo disciplinose naudojamus pavadėlius geriausia laikyti dvejopai. Pirmu atveju – juos galime susegti į futliaro – penalo formos dėtuves, antru – užvynioti ant apskritimo formos skridinėlių. Pastarieji labai patogūs tada, kai pavadėlių ilgis siekia 50 ir daugiau centimetrų. Žvejojant 25–35 cm ilgio pavadėliais, galime išsiversti ir su futliaro – penalo formos dėtuvėmis. Jos turi ir viena privalumą – pavadėlius galime jose kompaktiškai susegti pagal ilgius ir storius.

Pavadėlių dėtuvė su ritinėliais pavadėliams užvynioti

Muselinė

Muselinėje žūklėje naudojami dviejų rūšių pavadėliai. Konusiniai – laipsniškai mažinantys muselinio valo storį, ir paprasti – skirti pririšti muselę ir pateikti ją vandenyje kuo natūraliau. Pastarųjų ritinėlius patogu suverti ant įvairiausių tipų segtukų, o dar patogiau yra tada, kai valo ritinėliai turi savotiškas atsikišusias tarpusavyje „sukimbančias briaunas“. Taip juos itin patogu laikyti sudėtus viena ant kito, savotiškame cilindre. Konusinius pavadėlius patogiausia laikyti piniginės tipo dėtuvėse, sandariuose plastikiniuose „Zipper“ tipo maišeliuose.

Pavadėlių ritinėliai su atsikišusiomis briaunomis

Spiningas

Šiame žūklės būde naudojame įvairiausių rūšių pavadėlius: metalinius, pintus iš įvairiausio tipo plieninių gyslelių, volframinius, fluorokarboninius. Juos, taip pat kaip ir muselinius, patogiausia laikyti susuktus į ritinėlius, piniginės tipo dėtuvėse. Tiesa, ypač kietus, titaninius pavadėlius geriau laikyti ištiestus, didesnėse masalų dėžutėse.

Piniginės tipo pavadėlinės

Praktiniai patarimai

Jei pavadėlius rišate iš monofilamentinio valo, nepamirškite, kad jis linkęs „senti“. Todėl kelis metus gulėjusius dėtuvėse pavadėlius, vertėtų perrišti. Fluorokarboninio tipo valas tokio trūkumo neturi.

Futlero - penalo tipo pavadėlinės

Susigarankščiavusius volframinius pavadėlius galime ištiesti pakaitinę juos ant kaitrios žiebtuvėlio ar žvakės liepsnos.