Slieko galiukas. Pats smulkiausias masalas plūdinėje žvejyboje – slieko galiukas, apvelkantis kabliuką. Pavyzdžiui, kai ant mėsinės musės lervos žuvys nelabai nori kibti, intensyviai besiraitantis slieko uodegos galiukas jums tampa tikru koziriu. Dauguma žvejų patvirtino ir tai, jog gaudant neplėšrias žuvis dažnai pastebi, kad kuo labiau „apvalgytas“ sliekas yra ant kabliuko, tuo jis joms atrodo patrauklesnis.

Visas sliekas. Visas sliekas – universalus masalas, tačiau jį reikia labai kruopščiai užkabinti. Vieni slieką ant kabliuko mauna nuo galvos, taip, kad jis visiškai padengtų metalą. Šis būdas rekomenduojamas gaudant stambias žuvis, nes slieko judrumas ir gyvybingumas – pageidaujamos šio masalo savybės – išlieka neilgai. Maži sliekai ypatingai greitai apmiršta, todėl juos geriau mauti ant kabliuko 2-3 cm nuo galvos. Taip jie gana ilgai išlieka gyvi po vandeniu. Vienintelis trūkumas yra tas, kad sliekas kartais įsirausia į dugną.

Keli sliekai. Sliekų ryšulėlis – klasikinis jaukas būtent didelių žuvų žvejyboje. Sliekai maunami ant kabliuko perveriant skersai, kad jie ilgai išliktų gyvi ir judrūs. Kabliuko smaigalys paliekamas atviras. Ant sliekų ryšulėlio žvejojami tikrai stambūs karosai, karšiai ar lynai. Karpiai ir net šamai kartais susigundo ir užkimba ant tokio kabliuko, bet jiems gaudyti patariama turėti patikimesnę įrangą. Kad sliekai neįsiraustų į dumblą, ryšulėlis laikomas nedideliu atstumu nuo dugno.

Kombinuotas jaukas su slieku. Kombinuojant kitus masalus su sliekais, šie savo kvapu bei judrumu suteikia jaukui papildomo žavesio. Pavyzdžiui, neplėšrių žuvų žvejyboje slieko ir kukurūzo arba mėsinės musės lervos kombinacija laikoma tikra klasika. Slieką taip pat galima kombinuoti su kukurūzu ir musės lerva tuo pačiu metu. Šamus gaudantys žvejai dažnai pasidaro ryšulėlį iš kelių išnertų sliekų. Taip gaunamas labai patrauklus masalas.