parengta pagal laukarpis.lt ir zvejokliai.lt informaciją

8 ryto visi pusryčiaujame prie vieno stalo kempingo kavinėje. Šie metai – pirmieji, kai stalas ne „suneštinis“, kai susidėdavome dešras ir konservus. Pirmą kartą visi sportininkai ir rinktinės nariai viso čempionato metu bus maitinami centralizuotai maistu, šviežiai pagamintu to paties kempingo virtuvėje. Didelė padėka ir pagarba šių metų čempionato rėmėjams, kad sportininkams savo sektoriuose nereiks rūpintis kiaušinienės kepimu ar sriubos virimu. Šiltus pusryčius, pietus ir vakarienę jiems į sektorius kas dieną atveš Olegas, Andrius ir Gražvydas.

„Būta čia ko“, – sakys su karpinėmis varžybomis nesusidūrę skaitytojai. Atrodytų, sutrenkei meškeres į ežerą, padirbėjai valandą jaukindamas ir turi marias laisvo laiko. Deja, taip nėra. Net jei kibimai itin reti, nuolatinis jaukinimas, permetimai ir sistemėlių bei masalų keitimai užima bene visą varžybų laiką. Na, o jei pradeda kibti žuvys, net prisėsti nėra kada.

10 ryto, sportininkus bei kapitonus palikę ilsėtis bei ruoštis, su Mantu, Tomu P. ir Aurimu vystame į kapitonų susirinkimą. Nors Aurimui kapitonų susirinkimo peripetijos nerūpi, jam šiandien skirta ypatinga užduotis: traukti pirmuosius burtus. Taip nusprendė visa komanda dar prieš išvykstant iš Lietuvos. Aurimo ranka lengva, todėl ir burtus jam traukti turi sektis. Taip taip, prietaringi tie karpininkai

Pirmiausia kiekvienos šalies atstovas traukia eilės numerį, kuriuo tiek šiandien, tiek rytoj trauks zonas ir sektorius. Aurimui iš 26 kamuoliukų pasiseka ištraukti 11-tą. Visi interpretuojame savaip: Sabonio marškinėlių numeris, o gal – du vienetai, simbolizuojantys pirmas vietas? :) Vėl tik mums suprantami burtai!

Toliau – zonų traukimas. Kaip jau žinote, 8 km ežero ruožas suskirstytas į 3 zonas: A, B ir C. Aišku, kiekvienoje zonoje savi niuansai, kranto vingiuotumas ir povandeninis reljefas. Ir kiekvienoje zonoje varžysis po vieną visų šalių komandą. Taigi, Aurimo ranka komandas išdėlioja taip:

- Aurimas ir Justas – A zona
- Darius ir Modestas – C zona
- Rimantas ir Gintaras – B zona

Jei nematėte užvakarykščio žemėlapio, tik paminėsiu, kad A zona – užtvankos pradžioje, siauriausioje vietoje. Kai kur iki kito kranto – vos vos daugiau nei 200 metrų. B zona – tvenkinio vidurys. Čia jau gerokai plačiau. Miškingi C zonos sektoriai – užtvankos pabaigoje, link dambos.

Iš karto atsiprašysiu visų, kurie jau rytoj, ištraukus sektorių burtus, tikėsis detalaus kiekvieno sektoriaus aprašymo, su gyliais, dugno struktūra ir komandų pasirinktų atstumų bei taktikos aprašymu. Nepykit, vyrai, tačiau kai net Izraelio komandos atstovai kalba lietuviškai, o Google Translate moka naudotis visi, šią informaciją galėsime pateikti tik pasibaigus varžyboms. Nesinorėtų, kad konkuruojančios komandos mano tekstuose rastų bent menkiausią užuominą. Net Tomas su Sauliumi, žinodami, kaip svarbu išlaikyti taktikos paslaptį, skystus jauko papildus supilstė į... Birutės mineralinio butelius :)

Tik ištraukus zonas jas pranešame sportininkams. Dabar kiekvienas trejetas (du sportininkai ir pagalbininkas) jau žino tikslią atkarpą, kuriose žvejos. Todėl visi sėda į automobilius ir lekia toliau šlifuoti (o gal tiksliau – klampoti) pakrančių.

Laukite tęsinio.

Pirmąją lietuvių karpininkų nuotykių Vengrijoje dalį skaitykite ČIA.