Kodėl sakau vadinamajame? Todėl, kad spiningavimo varžybos yra tik viena iš sudėtinių renginio dalių. Ir, drįsčiau teigti, ko gero, net ne pati svarbiausia. Taip, čia yra visos galimybės pasirungti, kas pagaus daugiau lydekų ar ešerių ar kas ištrauks didesnę margašonę. Patirti kylantį adrenaliną, grumiantis taškas į tašką, pagautos lydekos centimetras į centimetrą su kitais ir laimėti. Išvysti pavydžiai žiūrinčius kartu žvejojusių kolegų veidus, kai tu pateiki svėrimui štai TOKIĄ lydeką. Gauti tikrai ne simbolinius prizus ir rankose spausti auksu padabintą ir išgraviruotą taurę, kuri primins tau šią akimirką visą gyvenimą. Pasitaškyti šampanu ir tarti žodį per mikrofoną, dalijantis susirinkusia bendraminčių miniai savo šios dienos sėkmės istorija.

Bet, vis dėl to, dar smagiau yra atvažiuoti penktadienį su savo šeima ir draugais, tam, kad susitiktum bendraminčių būrį. Gyvai pabendrauti akis į akį su žinomiausiais Lietuvos žvejais. Pašėlti šeimų ar komandų rungtyse. Pažaisti krepšinį. Pašaudyti į taikinius. Pakratyti rankose, o gal ir išbandyti ežero pakrantėje galybę pačių brangiausių ir geriausių G. Loomis spiningų ir „Shimano“ ričių ir gauti profesionalius patarimus, apie įvairiausias žūklės vobleriais paslaptis. Patrepsėti diskotekoje po atviru dangumi. Paklausyti koncerto. Ar tiesiog ramiai pasėdėti prie laužo, klausantis būtų ir nebūtų žvejiškų istorijų.

Svarbiausia, kad čia bus įdomu ne tik tau, bet ir tavo nežvejojančiai draugei ar žmonai. O gal net uošvienei? Net jeigu ji žūklės atveju nusiteikusi neutraliai ar juo labiau skeptiškai, po šio renginio tikriausiai ji iš esmės pakeis nuomonę. Tačiau daugiausia džiaugsmo čia bus vaikams. Tikrai yra kur jiems pasiausti ir ką paveikti.

Tad jeigu pirmojo birželio savaitgalio dar nespėjai suplanuoti – pats laikas tai padaryti. Įrašyk savo telefono ar darbo kalendoriaus grafoje žodelį „Rapala“. Ir garantuoju – po šio savaitgalio net nekils klausimų, kur važiuoti panašiu laiku kitais metais.

Informaciją, kur įsigyti varžybų bilietus, sužinoti apie varžybų taisykles, apsistojimo sąlygas, renginio programą gali sužinoti čia.

„Rapala taurė 2019“ plakatas

Susitiksime prie Baltųjų Lakajų !