Oficialus varžybų startas – rytojaus rytas, bet žvejai rinksis prie tvenkinio jau šįvakar – įsirengti, išklausyti varžybų taisykles ir pabūti su bendraminčiais. Šiemet į renginį užsiregistravo 10 komandų – 9 lietuvių ir 1 kaimynų latvių. Karpininkai nuo tvenkinio nesitrauks iki pat sekmadienio, kada ir sužinosime galutinius rezultatus.

Šiemet varžybose dalyvaus šios komandos:

  1. AUKSO ŽVYNAS (Jonas Kukanauskas ir Edmundas Juodeikis) LT. Jonas Kukanauskas jau yra išplėšęs pergales Tauragėje ir ne tik. Komanda turi didžiulę patirtį ir žino šį telkinį kaip penkis pirštus. Edmundas – „Boilie Roller“ įsteigėjas ir įvairių technologijų boiliams gaminti išradėjas ir tobulintojas.
  2. SALMO (Darius Surgautas ir Valdas Skiesgilas) LT. Darius – LKA Prezidentas, daugelio įvairių varžybų dalyvis, organizatorius ir laimėtojas. Valdas – neseniai užsikrėtęs karpių gaudymo liga, metantis masalą 170 m ir toliau, imlus ir perspektyvus žvejys.
  3. PALIŪTIS (Vilmantas Andziulevičius,Valerijus Belous, Augustas Šimukonis) LT. Vilmantas – daug įvairių titulų turintis karpininkas, labai gerai pažįstantis šį telkinį. Valerijus – daug metų su Vilmantu vienoje komandoje, laimėjęs gausybę apdovanojimų. Augustas – daugkartinis Ilgio taurės laimėtojas, Šumbaro varžybų laimėtojas, turintis labai smagią ranką ir metantis tikrai toli.
  4. ADD TEAM (Algirdas Daukšas ir Raimondas Sabonis) LT. Algirdas – vienas iš keleto LKA įsteigėjų ir karpininkų judėjimo pradininkų, taip pat varžybų organizatorius. Raimondas – perspektyvus karpininkas.
  5. BIG CARP LT (Darius Gudžiūnas, Evaldas Mačiulaitis) LT. Darius – savo darbu pasiekęs daugybę titulų tiek Lietuvoje rengiamose varžybose, tiek Šumbare. Evaldas kartu su Dariumi daug kartų laimėjęs įvairiose varžybose, žvejojantis įvairiais būdais.
  6. MIRANDA SPICE (Bronislavs Kulvanovskis ir Edvins Šlubovskis) LV. Bronislavs – tarp bičiulių gerą reputaciją užsitarnavęs karpininkas. Edvins – daugkartinis Latvijoje įvairių varžybų nugalėtojas, Kazachstano rinktinės treneris, su ja laimėjęs 3 vietą Fipsed, su Latvijos Nacionaline rinktine Laimėjęs 3 vietą Fipsed.
  7. DEEPEX (Arūnas Jarašūnas ir Gintautas Daunys) LT. Arūnas – Lietuvos karpio rekordo savininkas, daugkartinis Tauragėje rengiamų varžybų nugalėtojas. Gintautas – vienas pirmųjų lietuviškų pašarų žuvims gamintojas, sukūręs daugybę boilių receptų, plūdinės žūklės sportininkas, širdyje – karpininkas ir pastovus UAB „Deepex“ Draugų taurės prizų steigėjas.
  8. ROMADA PLIUS (Remigijus Motiekaitis ir Arūnas Vienažindis) LT. Remigijus, taip pat ir Arūnas – daugkartiniai LKA varžybų dalyviai, vieni iš LKA judėjimo senbuvių, Tauragėje yra ne kartą laimėję įvairias prizines vietas.
  9. STICKY/ŽAIBAS (Šarūnas Kasiulis ir Linas Vichrovas) LT. Šarūnas yra vienas seniausiai gaudančių karpius žvejų, turintis didžiulę patirtį, daug kartų yra laimėjęs įvairiuose turnyruose ir beieškodamas didžiųjų išmaišęs nemažai Europos. Linas – žvejys entuziastas, propaguojantis tiek karpinę, tiek ir kitas žvejybos rūšis, UAB „Rerija“ vadovas, tokių prekių ženklų, kaip Sticky Baits, CC More ir kitų atstovas bei „Draugų taurės“ prizų steigėjas.
  10. RUJOJANTYS VILKAI (Raimondas Jablonskas ir Edgaras Degutis) LT. Raimondas gaudydamas karpius yra išmaišęs daugybę vietų Europoje, LKA senbuvis. Edgaras – užsispyręs ir darbštus karpininkas.

Daugiau informacijos apie varžybas ieškokite čia.