1. Aukso viduriukas

Norėdami išbandyti naują meškeriojimo būdą, niekada nepirkite super brangių tokiam žūklės būdui pritaikytų įrankių. Visų pirma, jūs nežinote, ar tokia žvejyba jums patiks, antra – tokius įrankius parduoti bus daug sunkiau. Taip pat nesižavėkite pačiais pigiausiais žaisliukais. Jie tikrai suteiks mažai malonumo ir neleis pajusti vieno ar kito žūklės būdo žavesio. Be to, juos parduoti taip pat bus sunku.

Šiais laikais vidutinės klasės žūklės įrankiai yra tikrai puikūs. Žinoma, renkantis konkretų modelį, nederėtų aklai pasitikėti reklamomis ar veidaknygės draugų patarimais. Bet ilgametę meškeriojimo patirtį turinčio bičiulio nuomonę tikrai vertėtų išklausyti. Tokio gero prietėliaus neturint, teks pasikliauti žinomų žvejų ar padoresnių pardavėjų nuomone. Na, ir žinoma, visada turėkite ir savo galvą ant pečių, pasirinkite tai, kas tikrai jums patinka ir limpa.

2. Universalumas

Niekada nesižavėkite kraštutinumais. Jie gali imti vilioti vėliau, kai būsite gerai perkandę tam tikrą žūklės būdą. O norint jį išbandyti, jums prireiks gan universalaus žūklės įrankio: pirmąjį spiningą rinkitės vidutiniškai lengvos (užmetimas iki 20 gr.) galios, 2,40 m ilgio, dugninę feederį – iki 90 gr. užmetimo ir 3,60 m ilgio, o muselinę meškerę – 5 klasės, 2,70 m ilgio. Pirmąją plūdinę meškerę taip pat geriau pasirinkite sudurtinę 3,90 m ilgio ir iki 20 g. užmetimo ribos. Turėdami tokius įrankius galėsite (iš bėdos) išbandyti visą konkretaus žūklės būdo stilių ir technikų paletę.

3. Kokybė

Gerai pasverkite tai, ką gausite už tam tikrą pinigų sumą. Tokie užrašai ant meškerių, kaip „TORAY“ anglies pluoštas, „Fuji“ žiedeliai ir ritės laikiklis tikrai nusako gaminio vertę. Bet ne visada garsus prekinis vardas lemia aukštą gaminio kokybę. Kartais rinkos vidutiniokas gali pateikti tikrai dėmesio vertų meškeriojimui skirtų žaislų.

Renkantis ritę, atkreipkite dėmesį į metalines korpuso dalis. Daugiau jų turinti ritelė bus sunkesnė, tačiau patvaresnė ir tarnaus jums ilgiau . Žinoma, yra daug šiuolaikinių naujų medžiagų lydinių, bet tai jau aukštos klasės įrankių atributai.

Metalinės korpuso detalės - svarbus patvarios ritės elementas

Nesibaidykite užrašo „Made in China“. Daugelis net ir pačių garsiausių prekinių ženklų šiais laikais viską gamina tolimuose rytuose. Gaminio kokybė daugeliu atvejų priklauso nuo gamybos kontrolės ir tinkamų inžinerinių sprendimų.

4. Garantijos

Tikrai verta pasidomėti, prieš įsigyjant bet kokį žūklės įrankį, apie jam suteikiamą garantiją. Ar bus galima atsitikus nelaimei nusipirkti atsarginių dalių? Ar bus suteikiama, pavyzdžiui, ritėms, techninė priežiūra – profilaktinis ritės sutepimas? Kiek tai kainuos?

5. 9 kartus pamatuok…

Net ir išsirinkus tam tikrą žūklės įrankį dovanų, prieš tai derėtų savom akim ir rankom viską apžiūrėti ir apčiupinėti. Ar nėra kreivas meškerės blankas, ar tolygiai vienoje eilėje išdėstyti žiedeliai, ar lakas nenubėgęs. Sujungus meškerės dalis – ar niekas nekliba. Jei tai ritė – ar ji lengvai sukasi, niekas nekliba, nebarška ir netraška. Ar tolygiai veikia ritės stabdys. Tik viską gerai patikrinę galite skambinti Kalėdų seneliui arba savo brangiajai.

Tiesia linija išdėstyti meškeškerės žiedeliai