Vienrankis spiningas

Tokie spiningai dažniausiai būna iki 2,50 m ilgio. Todėl jiems valdyti pilnai užtenka vienos rankos. Žinoma, metimų metu kartais galima prilaikyti meškerės rankenos galą, tačiau visas pagrindinis judesys yra jūsų dešinės (arba kairės, jei esate kairiarankis) RIEŠO (Schema Nr.1). Todėl laikydami tokio tipo meškerę, plaštaka tvirtai suimkite vietą, kur rankenos sriegis fiksuoja ritės kojelę. Pastaroji turi atsidurti tarp jūsų didžiojo ir bevardžio pirštų. Taip galėsite patogiai daryti riešinius metimus.

Schema 1,2

Dvirankis spiningas, plūdinė, dugninė meškerės

Tokių meškerių ilgis siekia 2,70 m ir daugiau, todėl užmesti šiems „agregatams“ reikia jau dviejų rankų. Dešinės (arba kairės, jei esate kairiarankis) rankos plaštaka suimame įrankį taip pat, kaip ir vienrankiame spininge, tačiau šį kart taip stipriai meškerės ties sriegiu, nelaikome – riešas turi būti neįtemptas. Kitos rankos plaštaka stipriai suimame meškerės rankenos galą. Taip laikydami įrankį, galėsime daryti stiprius ir galingus dvirankius metimus, kuriuose vieną iš pagrindinių vaidmenų „atlieka“ ranka, laikanti meškerės rankenos galą. Metimo metu ji STIPRIAI IR STAIGIAI PATRAUKIAMA ATGAL (Schema Nr.2).

Vienrankės ir dvirankės meškerės su multiplikatorinėmis ritėmis

Viskas vyksta panašiai kaip ir su neinercinėms ritėms pritaikytoms meškerėmis, tačiau rankos, laikančios ritę ties sriegiu, didysis ir bevardžiai pirštai turi atsidurti tarp meškerės rankenos „gaiduko“(Schema Nr.3,4).

Schema 3,4

Muselinė vienrankė meškerė

Muselinę vienrankę meškerę galime laikyti keliais būdais, tačiau šį kart aptarsiu patį populiariausią. Dešinės (arba kairės, jei esate kairiarankis) rankos plaštaka meškerė suimama maždaug ties rankenos viduriu. Jūsų nykštys turi atsidurti viršuje, kiti pirštai – rankenos apačioje. Meškerės galas ir ritė turi būti priglausti prie dilbio. Skirtingai negu spiningavime, mėtant museline meškere „dirba“ ne riešas, o rankos DILBIS, ALKŪNĖ ir PETYS (Schema Nr.5). Taip laikant ir mėtant meškerę galime lengvai suprasti ir įvaldyti „švytuoklės principą“.

Schema 5,6

Muselinė dvirankė meškerė

Muselinė dviranke meškere mėtoma kiek kitaip, nei vienranke. Stipriąja dešine ranka (arba kaire, jei esate kairiarankis) paimame už meškerės rankenos pradžios. Tada, kaip spininge, plūdinėje ar dugninėje žūklėse, čia tenka svarbus vaidmuo rankai, laikančiai meškerės rankenos galą. Ji tampa savotiška katapulta, išsviedžiančia masalą arba valą ( Schema Nr.6).