Kiti kolegos nori išsiaiškinti, ar gruodžio 15 dieną, nuo kada prasideda vėgėlių žūklės draudimas, dar bus galima gaudyti vėgėles. Uždavėme šiuos klausimus didžiausias žvejybos taisyklių žinovui, Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų politikos grupės vyresniajam patarėjui Vilmantui Graičiūnui. Jo atsakymas sudėjo visus taškus ant „i“ – pateikiame jį skaitytojams:

Pagal Mėgėjų žvejybos taisykles, „kai pirmoji draudimo diena yra savaitgalis ar valstybinė šventė, draudimas įsigalioja kitą dieną po savaitgalio ar valstybinės šventės. Draudimas negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė.“

Todėl šiais metais vėgėlių žvejybos draudimas ir kiti su vėgėlių apsauga susiję draudimai prasidės gruodžio 16 d. (pirmadienį), o lašišas/šlakius bus galima pradėti žvejoti gruodžio 25 d. (gruodžio 24 d. draudimas dar galios).

Taigi, atsakymas labai aiškus. Kūčias dar visi ramiai švęsime namie, o per Kalėdas patys nekantriausieji jau turės galimybę keliauti prie upės ir (žinoma, prieš tai įsigiję Tai leidžiančią meškeriotojo kortelę) bandyti pasigauti lašišą ar šlakį. Tuo tarpu vėgėlių žūklės mėgėjai privalės susivynioti meškeres iki gruodžio 15 d., sekmadienio, 24 valandos.