Šiuo metu vidaus vandenyse leidžiama tik ežerinių stintelių, seliavų ir ungurių verslinė žvejyba. Tačiau Molėtų rajono vadovas norėtų, kad tinklais būtų leidžiama gaudyti bet kokias žuvis. Negana to, bet kokio dydžio ežeruose.

Premjerui Sauliui Skverneliui ir Seimo nariui Petrui Čimbarui adresuotame rašte prašoma „nustatyti galimybę vykdyti įvairių rūšių žuvų verslinę žvejybą nepriklausomai nuo vandens telkinio dydžio”.

Skirstyti verslines žuvų sugavimo kvotas siūloma aukciono būdu. Beje, raštą pasirašė ne tik Molėtų rajono savivaldybės meras S. Žvinys, bet ir Žvejų verslininkų asociacijos pirmininkas Danius Pumputis.

Molėtų krašte yra per 300 ežerų, tai manau, kad vietos tikrai užtektų visiems. Mes tikrai nenorime supriešinti žvejų mėgėjų ir verslininkų. Bet negalima diskriminuoti vienos grupės.
Stasys Žvinys

Portalo KABLYS.lt paklaustas, kodėl parašė tokį raštą, S. Žvinys dėstė, kad Molėtų krašte yra labai daug ežerų, todėl juose gali tilpti tiek mėgėjai, tiek verslininkai. Be to, pasak Molėtų rajono vadovo, šis kraštas yra paskelbtas Žvejų rojumi, o tokioje vietoje juk turi būti ir šviežios žuvies.

„Molėtų krašte yra per 300 ežerų, tai manau, kad vietos tikrai užtektų visiems. Mes tikrai nenorime supriešinti žvejų mėgėjų ir verslininkų. Bet negalima diskriminuoti vienos grupės. Taip, verslinėje žvejyboje buvo įvairių negerovių, bet su tuo kovoti reikia ne totaliniais draudimais. Juk jei sugauname vieną girtą vairuotoją, tai neuždraudžiame vairuoti visiems”, – palygino S. Žvinys.

Molėtų rajono savivaldybės mero Stasio Žvinio raštas

Jis tikino, kad verslinė žūklė netaptų masiniu reiškiniu. Esą tai būtų nedideli vietos verslai, kurie čia pat tinklais sugautas žuvis galėtų parduoti Molėtų krašto gyventojams ir lankytojams.

„Esame Žvejų rojaus dalis, o žuvies nusipirkti nėra kur. Juk būtent ežerais ir jų žuvimi labiausiai ir garsėja Molėtų kraštas. Mes turime ilgametes žvejybos tradicijas, kurias reikėtų saugoti, o ne uždrausti”, – dėstė Molėtų rajono vadovas.

Jis taip pat piktinosi Aplinkos ministerija. Pasak mero, įstatymai nedraudžia vykdyti verslinės žūklės didesniuose nei 200 ha ploto ežeruose, tačiau Aplinkos ministerija verslininkams tiesiog neišduoda kvotų.