„Seniai norėjome būti Vilniuje, bet tam reikia ir laiko, ir lėšų, galų gale, klientų rato. Smagu, kad muselinė Lietuvoje populiarėja, kita vertus, tikrai per daug nepasigirsime, jei pasakysime, kad patys didele dalimi prie to ir prisidėjome. Manau, kad iki šio momento nuveikėme daug, kad muselininkų gretos didėtų”, – parduotuvės atidarymo proga KABLYS.lt pasakojo vienas museline.lt įkūrėjų, daugkartinis Lietuvos muselininkų čempionatų nugalėtojas Ernestas Keturka.

Ernestui pritaria ir jo kolega Audrius Širvys, kurio teigimu, ilgi metai darbo populiarinant muselinę žūklę dabar duoda rezultatų.

„Ateina žmonių, kuriuos tikrai matau pirmą kartą, nors maniau, kad didžiąją dalį Lietuvos muselininkų pažįstu bent iš matymo. Tai džiugina, smagu, kad žmonės pradeda suprasti, jog muselinė žūklė nėra kažkuo išskirtinė. Tai tiesiog žūklės būdas kaip ir kiti. Taip, yra tas susiformavęs stereotipas, kad muselinė – tai kažkas sudėtingo, brangaus ir išskirtinio. Ne, kiekvienas gali pradėti gaudyti šiuo būdu”, – teigė A. Širvys.

Tiek jis, tiek Ernestas yra įsitikinę, kad specializuota muselinės parduotuvė parduoda daugiau negu vien įrankius. Ji parduoda visą žūklės filosofiją, buvimo gamtoje džiaugsmą ir emocijas. Būtent dėl to visi, kurie užsikrečia muselinės manija, anksčiau ar vėliau susipažįsta tarpusavyje ir tampa bičiuliais.

Bet, žinoma, jums pirmiausia reikės įrankių, todėl museline.lt parduotuvėje Vilniuje, Paplaujos g. 3, rasite viską – nuo menkiausių smulkmenų muselių rišimui – iki šniūrų visiems gyvenimo atvejams, nuo visos būtiniausios aprangos iki kotų bet kokių žuvų gaudymui.

Vilniuje vyks ir sena Kauno museline.lt štabo tradicija jau tapę renginiai – „Parišimai”. Jų metu kiekvienas norintis gali tiesiog atkeliauti pas patyrusius muselininkus, pasimokyti muselių rišimo subtilybių, išbandyti įrankius.

Nors patys museline.lt įkūrėjai yra kauniečiai, Vilniuje jie žada būti dažnai, tad jei prireiks muselinės žūklės pamokų, dabar jau žinosite, kur kreiptis. Juolab, kad už poros šimtų metrų nuo museline.lt parduotuvės teka Vilnelė, tad viską bus galima išbandyti realiomis sąlygomis.